Cultura

L'antic art japonès d'explicar contes arriba a l'Hora del conte de la Biblioteca Municipal

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió de contes, ahir a la tarda a la Biblioteca

La planta baixa de la Biblioteca Municipal va omplir-se de canalla ahir a la tarda, per assistir a una nova sessió de contes en la Hora del Conte. En aquesta ocasió, va ser una hora del conte força especial, ja que l'encarregada de fer-ho –Sira Andreu– va utilitzar l'antic art japonès d'explicar contes, el kamishibai.

Aquest art, que literalment significa "drama de paper", és una forma d'explicar contes originària dels temples budistes japonesos del segle XII, en què es combinen les imatges i el text, a través del qual s'expliquen històries amb un important vessant educatiu i moral. De fet, ahir mateix, Sira Andreu també va muntar un petit "teatret", amb el què va anar introduint làmines amb dibuixos i va anar explicant una història. Els nens anaven contemplant els dibuixos del conte, a la vegada que escoltaven les explicacions de la contacontes i interactuaven amb la mateixa història.

Panera cultural de la Biblioteca

Per altra banda, des de la Biblioteca Municipal també es va posar en marxa ahir mateix, 1 de desembre, una nova activitat que s'allargarà fins passades les festes nadalenques. Un any més, es posa en marxa la Panera Cultural. De l'1 de desembre al 10 de gener, cada usuari de préstec obtindrà una butlleta cada vegada que faci ús del servei. Aquesta butlleta s'haurà d'omplir i dipositar a la Bústia de la planta baixa. El dia 12 de gener, se sortejarà la Panera Cultural, que contindrà diferents obsequis.

Comenta aquest article