Cultura

Joan Margarit i Pablo González de Langarika enceten el primer acte de l'Aula de Poesia

Per Berta Ruiz

Un moment de la lectura de poemes, el passat divendres a la tarda al Centre Cultural

Joan Margarit –Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Premio Nacional de Poesía del Ministeri de Cultura– i Pablo González de Langarika –director de la revista Zurgai– van encetar el passat divendres al vespre a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional, el primer acte de l'Aula de Poesia de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils.

Acompanyats del director de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils –Ramón García Mateos– ambdós van oferir una lectura de poemes a tot el públic assistent. De Pablo González de Langarika cal destacar que des de finals dels anys setanta dirigeix la revista de poesia "Zurgai", i que el seu primer llibre de poesia "Canto terrenal", va obtenir el Premio Bahía l'any 1975. Posteriorment, també va publicar "Contra el rito de las sombras (1976), "Del corazón y otras ruinas" –Premio Alonso de Ercilla 1985–, "Los ojos de la iguana y otros poemas (1988) i "Cálices de octubre" (1990).

Per altra banda, de la llarga trajectòria literària de Joan Margarit podem destacar els recents i importants reconeixements com el Premi Nacional de Literatura, que concedeix la Generalitat de Catalunya i el Premio Nacional de Poesía del Ministeri de Cultura per l'obra "Casa de Misericòrdia" (2007). Aquest llibre també li va valdre aquest passat mes d'abril el Premi de la Crítica. A més, també ha estat distingit amb els guardons del Cavall Verd de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalan i el Rosalía de Castro del Pen Club gallec.

Comenta aquest article