Cultura

La Festa Major de la Immaculada portarà dues setmanes carregades de cultura, festa i esports

Per Berta Ruiz



Joan Recasens, Robert Benaiges i Jordi Savall, ahir en roda de premsa
La Festa Major de la Immaculada va encetar ahir –amb la inauguració de l'exposició a L'Espai El Pati–, el seu extens programa d'actes que s'allargarà fins el dia 14 de desembre amb la Commemoració del Setge de Cambrils de l'any 1640. L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Festes –Jordi Savall– i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– presentaven ahir en roda de premsa el programa festiu, lúdic, cultural i esportiu de la Festa Major d'hivern.

Tots tres van destacar la gran varietat d'activitats i actes previstos, així com les múltiples propostes culturals que tindran lloc al llarg d'aquestes dues setmanes de festa.

Premis Vila de Cambrils 2008

Dins de l'apartat cultural, cal destacar que aquest mateix diumenge tindrà lloc el lliurament de premis del 28è Premi de Pintura Vila de Cambrils 2008, del 22è Premi Internacional de Fotografia Vila de Cambrils i el 1r Premi de Narrativa Marítima de Cambrils Josep Lluís Savall. Aquest acte comptarà amb la presència del vicepresident de la Generalitat de Catalunya –Josep Lluís Carod Rovira–, que anteriorment també haurà presentat a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola, el llibre "2014 que parli el poble català".

6è aniversari del Centre Cultural

Una altra de les activitats destacades del programa de la Festa Major de la Immaculada, serà la celebració del 6è aniversari del Centre Cultural, el proper 5 de desembre. Es farà un berenar i una sessió de contes pels més petits. Aquell mateix divendres 5 de desembre, també tindrà lloc al Palau Municipal d'Esports, el concert jove amb els grups La Brigada, We ara standard i Pinker Tones. Mentre que el dia 6 de desembre se celebrarà el Ball de Festa Major amb l'Orquestra Venus.

Festivitat de la Puríssima

El dia 8 de desembre centrarà bona part de l'apartat festiu del programa d'actes, amb la tradicional Missa Major a la parròquia de Santa Maria i la processó de la Immaculada amb la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils i la Cobla antiga Espremulls. A la tarda del mateix dilluns, hi haurà teatre familiar amb El cau de l'unicorn, que presentarà "La via làctia".

Commemoració del Setge

El dia 14 de desembre tindrà lloc la commemoració del Setge de Cambrils. A partir de dos quarts de dotze del migdia s'iniciaran els actes amb una ballada de sardanes i el tradicional acte institucional d'homenatge. Cal destacar que, enguany l'espectacle El Setge anirà a càrrec de Traüt Companyia. La festa seguirà amb una ballada de la Colla Gegantera, el Ball de Bastons i el Ball de Diables Els Cagarrieres.

Activitats esportives

El programa també inclou diferents activitats esportives com la Gala de Campions 2008 de Patinatge Artístic; el X torneig quadrangular d'escacs, la tirada standard de la Festa Major de tir olímpic, el concurs de pesca de canya o el torneig de futbol-7 que organitza l'Escola de Futbol Veterans de Cambrils.

També hi haurà espai pel teatre amb el grup de Teatre Xerinola i per la música amb el concert d'aquest dissabte a la Cripta de l'Ermita. Cal destacar també, que el diumenge 7 de desembre se celebrarà la Festa de l'Oli Nou a la Cooperativa Agrícola amb un esmorzar popular. Durant aquest primer cap de setmana del mes de desembre també tindran lloc el Mercat de Nadal al port i la Fira Regal de Nadal a la plaça d'Espanya.

Comenta aquest article