Esports

La Penya Cicloturista Cambrils puja fins al Tossal de la Baltasana en BTT

Per Jordi Blasi

Imatge dels participants a la sortida del Tossal de la Baltasana

Trenta-quatre bikers es van aplegar aquest passat diumenge 23 de novembre, en la sortida en BTT organitzada per la Penya Cicloturista Cambrils al Tossal de la Baltasana –de 1.200 metres d'alçada–, conegut com el sostre de les muntanyes de Prades i el gran mirador de la Catalunya central. Els expedicionaris van sortir des de Cambrils en cotxe fins al monestir de Poblet. Un cop allà van descarregar les bicicletes i, guiats pel Lluís Català, el Pep Guillem i el Josep Pere Ribes van començar la expedició.

Després de passar per camins envoltats de boscos i vinyes, els ciclistes van arribar al castell de Riudabella, ara convertit en destinació turística. Des del castell, i a través d'una pista forestal de gran dificultat, el grup de ciclistes van escalar fins al Tossal de la Baltasana, on després de fer-se la foto de rigor van seguir un circuit més tècnic per dins del bosc.

La tornada, ja de baixada, es va fer seguint la pista de Castellfollit, per arribar novament al monestir de Prades. En total, 33 quilòmetres força difícils, no tant per la distància, sinó per la duresa del terreny. Cal destacar que es va tractar d'una ruta eminentment esportiva i excursionista per les muntanyes de Prades i pel paratge natural de Poblet.

Comenta aquest article