Informació general

Cambrils s'uneix als actes del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Per Berta Ruiz

 
 
A dalt, la regidora Maricel Llaveria fent la lectura del manifest. A sota, un moment de l'enlairament de globus
Ahir, 25 de novembre, va ser el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Amb aquest motiu, des de l'Ajuntament de Cambrils es va celebrar ahir al migdia un petit acte de record i de suport a les víctimes d'aquesta violència.

A les portes de l'Ajuntament de Cambrils s'hi va aplegar un bon nombre de gent per escoltar la lectura del manifest contra la violència vers les dones. La regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils –Maricel Llaveria– va ser l'encarregada de fer-ne la lectura. En primer lloc, el manifest va voler expressar una mostra de condol per totes les dones víctimes de la violència masclista a Catalunya durant aquest 2008.
I va seguir afegint que, "aquesta violència, a més d'atemptar contra els drets fonamentals de les dones, la seva autonomia i la seva llibertat, constitueix un atac frontal contra els fonaments de qualsevol societat i minva l'integritat individual i col·lectiva de totes les persones que la integren. Volem renovar públicament el nostre compromís quotidià en l'eradicació d'aquesta violència, al mateix temps que volem transmetre un alè d'esperança. Malgrat la persistència de la violència a la nostra societat, avui gaudim de noves eines i més instruments per fer front a aquesta problemàtica".

Tolerància zero

El manifest també va recordar la recent aprovació al Parlament de Catalunya de la Llei de Dret de les dones, "per eradicar la violència masclista. Una llei integral sorgida de la participació i l'experiència de les mateixes dones que han viscut situacions de violència, així com la participació de grups de dones, partits polítics i agents socials implicats en aquest greu problema social. Això representa un importantíssim pas endavant en el seu abordatge. Encoratgem a totes les dones que es trobin en qualsevol situació de violència masclista que reclamin tot l'ajut que necessitin. Demanem a tota la societat la tolerància zero davant de qualsevol manifestació d'aquesta violència, ja que és un problema de totes i de tots". Amb aquestes paraules, Maricel Llaveria va finalitzar la lectura del manifest, al qual li va seguir un minut de silenci en record a totes les víctimes.

Finalment, i per tancar l'acte, es va fer un enlairament de globus com a símbol de record i de suport a aquelles dones que pateixen la violència de gènere.

Comenta aquest article