Cultura

Bona participació als cursos d’estiu de la Uned

Per Lluís Rovira i Barenys



Moment de l’entrega de diplomes als alumnes participants als cursos de la Uned
120 alumnes han participat als cursos d’estiu de la Uned que de l’1 al 5 de juliol s’han celebrat a Cambrils. Dels cinc cursos programats enguany, el de “Arte y matemáticas” és el que ha comptat amb una major participació amb 40 alumnes matriculats seguit del de “La generación i gestión del co-nocimiento en las organi-zaciones” que n’ha registrat una trentena. El curs institucional promogut des de la seu de la Uned a la nostra demarcació i que enguany tractava el tema de la preservació del patrimoni ha tingut una acceptable acollida amb 18 alumnes matriculats. Com cada any els cursos d’estiu s’han complementat amb tot un seguit d’activitats paral·le-les que han anat des d’una visita guiada a la ciutat romana de Tarragona fins a una visita a Universal Studios Port Aventura. La clausura dels cursos es va fer el passat 5 de juliol i va comptar amb la presència de la secretària dels cursos d’estiu de la Uned, Lucia Rivas, a més dels responsables de la Uned a la demarcació i de les autoritats locals. En el decurs d’aquest acte es va fer l’en-trega dels diplomes d’assistència als cursos i es va cloure amb l’actuació dels alumnes de l’Escola Municipal de Música i del Grup Cultural Kulturama d’Estocolm.


Balanç positiu

La coordinadora de l’extensió de la Uned a Cambrils, Helena Martínez, ha fet una valoració positiva dels cursos d’estiu d’enguany, “l’assistència d’a-lumnes ha acomplert les expectatives previstes. Si es vol tenir més afluència és indispensable que es programin cursos de psicologia i de dret”, va manifestar. De cara a possibles ampliacions de la docència que la Uned fa a Cambrils, Helena Martínez assenyala que seria interessant que es poguessin fer cursos de formació del professorat així com filologia anglesa. Ara per ara, però, no es pot assegurar cap tipus d’ampliació dels estudis de cara al proper curs.



Lucia Rivas, secretària dels cursos d’estiu de la Uned
“Cambrils és una seu completament consolidada per als cursos d’estiu”

La secretària dels cursos d’estiu de la Uned, Lucia Rivas, va ser a Cambrils el darrer dia dels cursos per tal de veure de prop la seva evolució i ser present a l’entrega de certificats. Rivas es va referir a la seu cambrilenca de la Uned com a lloc consolidat per als cursos d’estiu, “en d’altres centres associats s’han hagut d’anul·lar alguns cursos per falta d’alumnes. A Cambrils, dels cinc cursos que s’han proposat no se n’ha hagut d’anul·lar cap i això ja ho considerem exitós”. Els cursos d’estiu es comencen a preparar a l’inici dels curs, és a dir, el mes de setembre, “primer comencem amb les propostes i les peticions dels diferents centres associats. Analitzem si reuneixen les característiques per ser seu o no. Un cop s’assignen les diferents seus ens posem a treballar en l’elaboració dels cursos”.
Respecte a la possibilitat apuntada en el seu dia que a Cambrils es podrien fer cursos de tardor o d’hivern, la secretària de la Uned no va concretar, de moment, la seva realització, “nosaltres veiem que l’oferta de cursos d’estiu està tenint una acceptació força positiva i hi ha alumnes que ens demanen cursos per a altres èpoques de l’any. Si veiem la possibilitat de portar-ho endavant ho farem, ja que jo crec que aquests cursos tenen tant d’èxit perquè és el que ens fa falta a nosaltres, el contacte directe professor-alumne i alumnes entre si”.

Comenta aquest article