Societat

La festa patronal dels mariners és, de nou, seguida per una gran multitud

Per Redacció, Raquel Samaniego



Diferents imatges de la processó marítima en honor a la Mare de Déu del Carme el passat
16 de juliol al port
 
 

Cada any, la festa de la Mare de Déu del Carme segueix aplegant una gran quantitat de gent, encara que enguany hi ha assistit un nombre inferior de persones. Tots es concentren al moll, on té lloc la tradicional processó per mar. La festa comença al voltant de les 7 de la tarda amb una missa en honor a la Mare de Déu a la parròquia de Sant Pere. Tot seguit, els mariners treuen la imatge de l’església i es fa una processó fins arribar al moll, on és pujada a la barca escollida, que aquest any ha estat la barca “César Pijuan”. En aquesta barca, a part dels mariners i la imatge de la Verge, hi anaven part de les autoritats del poble, l’hereu i la pubilla infantil, i la pubilla gran. Seguidament, les altres barques es van posar en marxa, esperant que la principal sortís del moll, i després aquestes, atapaïdes de gent, la seguirien en tot el seu recorregut. En tot el seu itinerari pel mar tota la gent cridava i lloava la Verge, llençant-li flors i cantant el popular Salve. Quan va finalitzar, es va tornar al moll i es va baixar la Verge de la barca, davant dels aplaudiments de tota la munió de gent. Els mariners, vestits de blau, van ser els encarregats de realitzar aquesta tasca, a part de tornar-la a l’església, tot això, descalços. Entre la comitiva que els seguia hi havia els nens i nenes que anaven vestits amb la roba tradicional de pescadors.



Més activitats

Per continuar amb la festa, es va organitzar a dos quarts d’onze de la nit, al Parc del Pescador, una ballada de sardanes acompanyada de la Cobla Reus Jove. Però abans de tot aquest dia festiu, la nit del dia 15, a dos quarts d’onze, a la platja del Regueral, es va gaudir d’una nit d’havaneres, amenitzada per dos grups, Vent Fort de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el grup Trams de Valls. A més, hi va haver rom cremat per a tothom.
Una altra activitat que ja és tradicional és la Trobada de Puntaires, que va tenir lloc el dia 21 al Parc del Pescador i en què es va fer la rebuda de puntaires, la demostració, i més tard la cloenda. Tot això a partir de dos quarts de sis de la tarda i fins a les deu de la nit, i organitzat per l’Escola de Puntaires de Cambrils.

Comenta aquest article