Societat

El centre Les Basses acull un taller sobre la violència en les relacions de parella

Per Berta Ruiz



Un moment de la xerrada d'ahir a la tarda al centre Les Basses
Dins dels actes organitzats entorn el Dia Internacional contra la violència de gènere, ahir a la tarda va tenir lloc al centre Les Basses un taller sota el títol "La violència en les relacions de parella", que va anar a càrrec d'Anna Chiara del Prete, tècnica en Igualtat d'Oportunitat de la Facultat de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili i amb la col·laboració de l'Institut Català les Dones.

Tal i com aquesta va explicar a Revista Cambrils Diari Digital, durant la xerrada-taller es van abordar diferents qüestions relacionades amb la violència de gènere. Per un costat, Anna Chiara va explicar i definir la diferència entre els conceptes de sexe i gènere, els estereotips que porten a una actitud violenta, així com el concepte "d'amor romàntic", que sovint és l'arrel d'algunes actituds.

També es van analitzar els tipus de violència que existeixen vers les dones, ja que segons va explicar Anna Chiara, "hi ha una violència estructural i cultural". Durant el taller també es van abordar d'altres qüestions com la detecció dels símptomes en els casos de violència de gènere, així com les eines de prevenció i ajuda per a les persones en situació de risc.

Comenta aquest article