Societat

Èxit de la Trobada Carnavalesca d’enguany

Per Jordi Torres

 
 
 Diferents imatges de la desfilada de la Trobada Carnavalesca el passat dissabte 6 de juliol
Segons declaracions a Revista Cambrils per part de l’organització de la festa, “aquest any ha estat un èxit rotund, ja que s’han desbordat les expectatives, per la gran afluència de carrosses i comparses, i també pel que fa al públic assistent”. Aquesta tercera edició es va dur a terme el passat dia 6 de juliol a l’entorn del Parc del Pinaret. Hi van participar una totalitat de 12 carrosses i 16 comparses, entre elles una de Cambrils i les altres de Reus i Tarragona. En total uns 800 participants.
L’acte es va iniciar amb un sopar de germanor al Pinaret per a tots els participants. Seguidament la rua va començar a l’avinguda del Mil·lenari, seguint per l’avinguda de la Independència i la plaça de Carles Roig, tornant amb el mateix recorregut.
Cada colla participant anava acompanyada de la seva reina o rei, que participava en el concurs que va organitzar la Comissió del Carnaval. El premi, que consistia en un viatge a les Canàries, el va guanyar la colla Amics de la Part Alta de Tarragona; tots els participants van rebre una placa de record i un ram de flors, com a agraïment per la seva participació a la rua carnavalesca. Per finalitzar aquesta trobada, es va oferir a tothom un ball amb l’orquestra La Padrina, de Reus.
El pressupost d’aquesta edició ha estat de 10.013 euros, finançats la gran majoria per l’Ajuntament.



Àngel Cabré, president de la Comissió del Carnaval:
“No es podrà fer mai el Carnaval d’hivern si no comptem amb més participació ciutadana”

Segons Àngel Cabré, president de la Comissió del Carnaval, “no és possible el Carnaval d’hivern perquè no hi ha prou participació; ja portem dos anys intentant-ho, però no hi ha prou comparses ni carrosses disponibles”.
Tant l’Ajuntament com la Comissió del Carnaval hi posa totes les ganes, però en aquests darrers dos anys no s’ha arribat en cap moment al nombre mínim de colles participants, que en són set.
La comissió la integren Joan M. Artigau com a vicepresident, Jaume Mellau com a tresorer, Marcel Cisteré com a secretari, Xavi Sastre, Sílvia Vidal, Àngels Mellau, Telm Costa, Cristina Vilà i Esperança Martínez.

Comenta aquest article