Informació general

8 agents constitueixen el reforç d’estiu de la caserna de la guàrdia civil

Per Lluís Rovira i Barenys



Un moment de la reunió de la Junta Local de Seguretat
L’Operació Estiu 2002 de la Guàrdia Civil, pel que fa a la nostra població, ha consistit en l’arribada de vuit agents de reforç que s’estaran a la caserna local fins a finals d’agost. Aquesta ha estat, finalment, la resposta del govern central a les peticions de més seguretat fetes des de la nostra població i que es va fer pública a la roda de premsa posterior a la reunió de la junta local de seguretat, que va tenir lloc el passat 27 de juny a les dependències municipals. La junta de seguretat local, celebrada després de molts anys de no convocar-se’n cap, va estar presidida pel subdelegat del Govern, Àngel Sagardoy, i va comptar amb la presència de l’alcalde, Joan Serra; el regidor de Governació, Antoni Laguna; l’intendent de la Policia Local, Esteve Mariné, i les autoritats tant locals com de la demarcació tarragonina de la Guàrdia Civil.
Pocs efectius
En la mateixa roda de premsa, l’alcalde va mostrar la seva disconformitat amb el que considera poc reforç policial per a la nostra població, “no estem contents del tot ja que considerem que ens correspondrien més agents de la Guàrdia Civil. El govern local ja fa un gran esforç incrementant els seus efectius, però, tot i això, necessitem més efectius de la Guàrdia Civil”. Tot i això, l’alcalde va destacar-ne l’augment respecte a l’estiu passat en què, segons va dir, només van venir un parell d’efectius de reforç, “l’any passat va ser un estiu tètric. La Policia Local es va haver de reforçar molt, amb 15 interins”. Joan Serra també va dir que havia demanat al subdelegat que fes arribar als seus superiors les demandes de més seguretat perquè no es deixi de banda la nostra zona. El subdelegat del Govern, per la seva part, va reconèixer que els reforços policials mai són suficients i menys en aquest cas en què “la població es quintuplica a l’estiu. Jo voldria que les plantilles s’incrementessin més”, va manifestar.


Tres agents més en plantilla

El subdelegat també va comunicar canvis a la plantilla de la Guàrdia Civil local, “darrerament hi ha hagut 11 vacants que també es cobriran. Després de l’estiu la plantilla quedarà augmentada en tres efectius, d’entre els quals hi haurà un nou sergent, amb la qual cosa hi haurà tres sergents a la caserna local en comptes dels dos actuals”. La plantilla local de la Guàrdia Civil consta d’uns 34 agents, sense comptar els reforços d’estiu, que han de donar servei a una àrea geogràfica important que comprèn, a part de la nostra població, els municipis de Vinyols i els Arcs, Montbrió del Camp i Riudoms, entre d’altres. Àngel Sagardoy va fer referència al fet que la Guàrdia Civil i la Policia Local han de col·laborar i tenir un contacte directe. També va manifestar que aquest estiu s’incrementarà la vigilància de les motos nàutiques tant des de Servei Marítim com des de la Policia Judicial amb la finalitat d’evitar-ne l’accidentabilitat.
§ L’Operació Estiu de la Guàrdia Civil porta 125 agents de reforç a tota la demarcació de Tarragona§ El desplegament de guàrdies civils de reforç a tota la demarcació de Tarragona ha suposat la incorporació de 125 agents durant els mesos de juliol i agost. D’aquests guàrdies civils 100 són per al servei rural i 25 repartits en les diferents especialitats com són els GEAS (Grup d’Especialistes d’Activitats Subaquàtiques), Policia Judicial, TEDAX (tècnics en desactivació d’explosius), SEPRONA (Servei de Protecció a la Natura) i GIFA (Grup d’Investigació Fiscal i Antiestupefaents). Des de la Subdelegació del Govern es destaca l’increment d’efectius respecte a l’any 2001, en què van venir 98 guàrdies civils de reforç. A banda de l’augment d’efectius enquadrats en l’Operació Estiu, també es compta amb el suport d’un helicòpter del cos per realitzar serveis de vigilància.§ Manifestació institucional per reclamar més policia§ Unes 150 persones, entre alcaldes, regidors, sindicalistes i altres representants institucionals van protagonitzar una manifestació pel centre de la ciutat de Tarragona per reclamar més guàrdies civils. Els prop de 150 manifestants, entre ells l’alcalde de Cambrils, es van dirigir a la Subdelegació del Govern i a la Delegació de la Generalitat, on van ser rebuts per Àngel Sagardoy i César Puig, respectivament. La manifestació va ser convocada per la Unió de Pagesos i pel Consorci Municipal del Camp com a protesta per la inseguretat que es viu al camp. Entre les reclamacions que es van fer es demana que es redacti un pla de seguretat específic per combatre les màfies organitzades, que, sobretot provinents dels països de l’Est, castiguen especialment el món rural.

Comenta aquest article