Cultura

L’espai dels joves d’aquest estiu es diu torre del Bou

Per Ignasi Martí, Monica Matas



Els mateixos joves van realitzar tasques d’arranjament del local
Aquest estiu el local de la torre del Bou s’ha convertit en un espai per tal que a diari els joves del municipi hi puguin gaudir i fins hi tot organitzar diferents activitats lúdiques. Els encarregats d’aquesta iniciativa són la Vanessa Albiol i l’Eduard Pellicer que lideren un projecte subvencionat per la Regidoria de Joventut amb la intenció que nombrosos joves puguin gaudir d’un espai on trobar-se les tardes de cada dia i on hi poden trobar una oferta molt variada de tallers, jocs de taula, sessions de cinema, concerts, zona chill out, etc. Tal i com expliquen la Vanessa i l’Eduard, ells assistien a les reunions del Fòrum Jove i van decidir acudir a la proposta d’activitats per aquest local que es va fer des del Punt d’Informació Juvenil. Si bé afirmen que els primers dies va costar que els joves s’apropessin al local, creuen que ara ja s’ha aconseguit certa assiduïtat d’un important grup de gent que hi troba un punt de reunió i un espai per tal d’omplir les tardes i vespres d’aquest estiu. El local compta amb un futbolí, un billar i màquines expenedores de refrescos, tot a preus reduïts. Es té previst que aquest tipus de material juntament amb el mobiliari, uns vàters mòbils i l’equip de so, siguin reutilitzats al local jove que s’obrirà a l’antiga sala d’exposicions del carrer de la Verge del Camí. Actualment, tot i que el local està obert des de les sis de la tarda, és a partir de les vuit i fins a les dotze quan hi ha una major afluència de joves amb una mitjana d’edat d’entre quinze i vint anys. Així, a diari hi passen uns cinquanta joves, xifra que es pot arribar a doblar en concerts o en activitats puntuals. Vanessa Albiol comenta que pensen ampliar encara més l’oferta actual del local i contínuament estan rebent propostes per part dels joves per fer tota mena d’activitats. Així, pensen que properament assatjaran teatre amb monòlegs fets pels mateixos joves, jocs malabars, volen crear un espai d’exposicions d’artistes joves, campionats de futbolí i de rol. Es té previst que tota aquesta sèrie d’activitats es duguin a terme fins al quinze de setembre, quan sembla ser que es començarà a construir el sostre del local.

Activitats de la Torre del Bou
En més d’un mes que porta funcionant la torre del Bou, s’han fet moltes activitats diferents: tallers, xerrades, concerts, cinema... Després del concert d’inauguració, el passat 19 de juliol, s’hi va celebrar l’endemà, dia 20, la mostra de rock. Seguint amb les actuacions musicals, el dia 10 d’agost es va fer un concert de blues amb el grup La Bluseria, amb un èxit bastant notable de públic. També s’han organitzat tallers de perruqueria i maquillatge a càrrec de Jaume Príncep els dies 31 de juliol i 20 d’agost, i un taller de massatges pel quiromassatgista Felipe Herrera els dies 5 i 28 d’agost. També s’ha fet un taller de coixins per al chill out i s’han pintat les parets de la caseta on es guarda el material, entre els dies 13 i 15 d’agost. El dia 18 d’agost es va fer una jornada de rol en què també va assistir força gent. Prèviament es va fer un trobada per crear una associació de rol. Les xerrades que s’hi han dut a terme de moment són: una sobre sexe el 25 de juliol, una sobre drogues el 22 d’agost i una sobre Àfrica amb el germà David Pérez. També es va fer, el 24 d’agost, la nit dels artistes en què els joves podien fer monòlegs, recitar poesia, explicar acudits, fer mímica , etc. La torre del Bou també ha fet de sala de cinema a l’aire lliure. Les pel·lícules que s’hi han pogut veure són: Matrix, Martín (Hache), Quién ama a Gilbert Grape, Amélie, The game, American History X, Moulin Rouge, El senyor dels anells i Unos granujas de medio pelo. El diumenge 25 d’agost i el diumenge 1 de setembre s’hi han dut a terme els campionats de futbolí i de Play Station.
El cap de setmana del 7 i el 8 de setembre es farà un concurs per buscar un logotip per a la torre del Bou. I es té previst, per al cap de setmana del 14 i 15 de setembre, celebrar una festa de clausura, ja que a partir d’aquelles dates es tancarà per fer les obres de construcció del sostre del local.

Comenta aquest article