Cultura

El Departament de Benestar Social continua el projecte “Reforça’t amb nosaltres”

Per Elena Martí, Monica Matas



D’esquerra a dreta i dretes, les coordinadores del projecte, Gemma Girón i Paloma Remezal. Asseguts, tres voluntaris: Albert Lanceta, Catherina Esquius i Josep Pujol
El projecte “Reforça’t amb nosaltres” és un servei socioeducatiu que ofereix el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils als centres de primària, secundària i batxillerat de la nostra població. L’objectiu principal d’aquest projecte, coordinat per Paloma Remezal i Gemma Girón, és ajudar els nois i noies amb pocs recursos econòmics, que hagin passat un període d’hospitalització o tinguin problemes d’autoestima. Cal dir que aquests alumnes han de mostrar una gran motivació pels estudis i que són capaços de superar els objectius del curs amb una petita ajuda, ja que no es poden atendre totes les demandes per manca de voluntaris. El projecte es va començar l’any passat i hi havia 143 demandes, però només es van poder atendre 66 alumnes perquè només hi havia 15 voluntaris.
Els centres que hi participen són els següents: CEIP Marinada, CEIP Joan Ardèvol, IES Cambrils i IES Ramon Berenguer IV. Enguany s’intentarà realitzar les classes a les aules dels mateixos centres dels alumnes per facilitar les comoditats d’espai i de material, ja que l’any passat les classes es realitzaven als centres Alba i Alba Mar, i en alguna aula dels centres esmentats. Aquestes classes es comencen a l’octubre i es finalitzaran, el juny, després dels exàmens, en un horari extraescolar adaptat al voluntari i al centre.


L'experiència dels voluntaris

Els voluntaris són gent amb formació superior, però no sempre amb experiència en l’ensenyament, i provenen de diferents poblacions com l’Hospitalet de l’Infant, Salou, Reus, Mont-roig i Cambrils. Són gent molt motivada i interessada en el projecte, perquè l’experiència els ha estat positiva i volen repetir-la per adquirir uns bons coneixements com a mestres. Enguany s’intentarà que els voluntaris tinguin els mateixos alumnes que l’any passat per establir un vincle important entre professor i alumne i poder seguir la seva evolució. Els voluntaris donen classes a grups reduïts i també poden mantenir un contacte amb el professor o el tutor de l’alumne. Aquest grup de voluntaris animen tothom que vulgui a unir-se al voluntariat del projecte “Reforça’t amb nosaltres”.

Comenta aquest article