Societat

Un cap de setmana intens d’activitats

Per Jordi TorresActivitats per a la canalla per
celebrar les festes populars
L’últim cap de setmana del mes de juliol, concretament entre els dies 26 i 28, l’Associació de Veïns del Nou Cambrils va celebrar un seguit d’actes per celebrar les populars festes de barri, que segons el president, José M. Tarrio, “són unes festes en què la gent cada vegada s’hi aboca més, assolint any rere any una línia festiva molt completa”.
Com a novetats a destacar tenim l’exhibició de tir amb arc, un acte amb molt bona acceptació per part dels veïns del barri i en el qual els membres del Club de Tir Olímpic de Cambrils van sorprendre amb les seves habilitats. La segona novetat ha estat la participació dels pallassos Micaleos.
El pregó d’inici de les festes el va realitzar la regidora de Benestar Social, Montserrat Garrido, un acte que va aplegar nombrosos veïns i que va comptar amb la presència de l’alcalde de la població, Joan Serra. Seguidament va tenir lloc el ball amb l’orquestra Paralelum.
El decurs del cap de setmana fou carregat d’actes lúdics i festius. Durant el matí es van realitzar diferents jocs infantils, així com una concentració ciclista, el trofeu de tennis taula, “que ha comptat amb molta participació i una bona acceptació per part del públic assistent” segons manifesta a Revista Cambrils el president de l’associació de veïns. A la tarda, tornejos de futbol sala a càrrec de membres de l’Escola de Futbol Veterans, un seguit de partides ràpides d’escacs i el festival McDonald’s, que va aplegar una quantitat important de canalla al parc del Nou Cambrils. A la nit, un ball popular amb l’orquestra Pit&Trèvols, en què la gent va gaudir de melodies antigues i actuals fins a altes hores de la matinada.
El primer acte del diumenge va ser la sardinada, que s’ha anat repetint any rere any, més jocs infantils, el partit de futbol de solters contra casats i un concurs de pastissos. També es va comptar amb la participació d’un grup de dansa clàssica i de ball espanyol format per veïns del barri. Per finalitzar les festes es va encendre una sorollosa traca.
§ FESTES DEL NUCLI ANTIC El barri antic celebra la seva festa§


Activitats infantils a la plaça d'Espanya
Un any més els veïns del nucli antic han celebrat les seves festes, rememorant l’antiga festivitat dels barris. L’entitat organitzadora ha estat l’Associació de Veïns “El Portal”, amb l’objectiu de millorar les condicions de vida del barri, i al mateix temps ser un col·lectiu que faci constar les deficiències i mancances del barri a l’Ajuntament. Tal i com expressa el president de l’associació, Eleuteri Piñol, en el programa de festes, “sabem que som un nucli petit, però ens agrada viure-hi. Per molts de nosaltres és l’únic lloc on hem viscut i d’altres s’han instal·lat aquest any de nou. Entre tots i continuant treballant aconseguirem tenir un barri bonic, segur i atractiu per a la resta del poble i del qual ens puguem sentir orgullosos. Ja som el barri més antic i volem ser alguna cosa més”.
S’ha mantingut una programació d’actes similar a les anteriors edicions i com a punt de trobada el passeig d’Albert. Els actes van començar el dimecres dia 14 d’agost, amb el pregó de festes a càrrec de Josep M. Siuró, fill del barri, en el qual va fer esment dels records de la seva infància i joventut al barri, la colla d’amics, les festes i totes aquells anècdotes que van fer despertar la memòria d’alguns dels assistents. A l’acte hi eren presents un nombre reduït de persones i va comptar amb l’assistència dels membres de la junta de l’Associació de Veïns “El Portal”. En finalitzar el pregó l’orquestra Bahia va amenitzar els assistents amb una sessió de ball poc concorreguda. A la mitja part es va fer l’entrega dels premis del consolidat concurs de balcons.
La tarda del dijous va estar destinada al públic més jove. Les cucanyes i jocs infantils van omplir la plaça d’Espanya de nens i nenes disposats a passar una tarda divertida. Divendres a la nit, a la plaça del Setge, havaneres i rom cremat per a tothom. L’acte va ser el més multitudinari de tots, ja que la zona de graderia de la mateixa plaça es va omplir de gom a gom. La part divertida de l’acte va ser al finalitzar la darrera cançó, ja que es va activar el sistema de rec de la gespa i molts dels assistents es van veure obligats a marxar del seu lloc.
Els actes de la festa del Nucli Antic van finalitzar el dissabte amb el popular sopar al carrer, al qual hi va assistir una xaranga que anava passejant pels diferents carrers del barri.

Comenta aquest article