Societat

Les platges estrenen nous serveis

Per Lluís Rovira i Barenys


Les platges cambrilenques incorporen, d’any en any, nous serveis per als usuaris. Aquest estiu s’ha estrenat amb èxit el servei de ludoteca i el d’acompanyament amb cadira de rodes de persones amb discapacitat. Aquests dos serveis s’han donat tant a la platja de Prat d’en Forés com a la de Vilafortuny.

§ Ludoteca§


La Ludoteca a la Platja es va posar en marxa a principis del mes de juliol
La Ludoteca a la Platja es va posar en marxa a principis del mes de juliol i finalitzarà el proper 31 d’agost. La Creu Roja local, en conveni amb la Regidoria de Turisme, s’ha fet càrrec d’aquest servei. Hi han intervingut quatre monitores, dos en cada ludoteca. Aquest servei, amb caràcter gratuït, s’ha ofert des de dos quarts d’onze del matí fins a les dues del migdia i s’ha dirigit a la canalla d’entre 2 i 10 anys. La capacitat màxima de cadascuna de les ludoteques és de 20 nens i nenes, 10 per cada monitora. En aquest espai, que consta d’una part coberta per una carpa i una part descoberta, la canalla fa manualitats i tallers. Cap al migdia es canvia aquesta activitat més reposada per jocs que requereixen més activitat. Finalment s’acaba el matí amb una remullada amb la mànega d’aigua. Enguany la Ludoteca a la Platja constitueix una experiència pilot. Segons el regidor de Turisme, Xavier Martí, “a partir dels resultats que obtinguem mirarem de fer una ampliació d’aquest servei de cara a l’any vinent”.
§ Cadires de rodes§


Les platges de Prat d’en Forés i Vilafortuny s’ha habilitat un servei d’acompanyament amb cadires de rodes
També a les platges de Prat d’en Forés i Vilafortuny s’ha habilitat un servei d’acompanyament amb cadires de rodes fins a la platja a persones amb discapacitats motrius. En aquest cas, el socorrista s’encarrega tant d’acompanyar l’usuari fins a la platja i d’estar-se amb ell fins que surten de l’aigua. Per desplaçar la cadira fins a la vora del mar es fan servir les passarel·les de formigó que el Departament de Costes ha instal·lat aquesta temporada a les platges. Aquest servei, segons comenta el president de la Creu Roja local, Joan M. Gutiérrez, “ha tingut molt bona acollida, sobretot el servei de la platja de Vilafortuny”. Aquest any també s’han instal·lat uns serveis públics gratuïts adaptats a persones amb minusvalideses. De cara a l’any vinent, segons comenta el regidor de Turisme, ”s’ha previst la instal·lació de dutxes adaptades a aquestes persones”.
§ Activitats al Parc del Pescador§


Activitat diària d’animació per a nens i nenes de 3 a 10 anys
Amb el títol Estiu al Parc, la regidoria de Cultura ha organitzat diferents activitats al Parc del Pescador per les tardes d’estiu. Aquestes activitats són el Diver-Parc, activitat diària d’animació per a nens i nenes de 3 a 10 anys. Biblioteca a la Fresca, on pots passar la tarda llegint llibres del fons de la Biblioteca Municipal als espais del parc i, finalment, Escacs a la fresca, organitzada per la Unió d’Escacs Cambrils i oberta a tothom.
§ Cloenda de la temporada de platges§ La Creu Roja local es troba immersa en les tasques organitzatives del VII Concurs Autonòmic de Socorrisme i Cloenda de la Temporada 2002 que se celebrarà a la platja de Prat d’en Forés els propers 5 i 6 d’octubre. Segons comenta el president de la Creu Roja local, s’espera la presència d’unes 450 persones, entre participants i acompanyants.§ Les activitats d’estiu acullen una gran quantitat de participants§
 
 
 A dalt, activitat amb un públic de totes les edats.
 A sota, curset de vela
Redacció. En aquest any 2002, l’èxit que han suposat les activitats d’estiu es reflecteix en la quantitat de participants i el notable creixement en comparació amb l’any anterior, un 23,5%. La totalitat de participants infantils és de 1.188 nens i nenes que han aprofitat les vacances d’estiu per passar-s’ho bé i divertir-se. Aquestes activitats no són només destinades als infants sinó que s’adapten a tot el col·lectiu de la població; des dels més menuts fins a la gent de la tercera edat. L’índex d’ocupació ha estat d’un 72% els primers dies de juliol. Les activitats que es realitzen són molt diverses, com sortides a la platja –en què predominen les activitats de caiacs, volei platja i snorkel–, un taller de submarinisme, que s’ha estrenat a la segona quinzena de juliol, un taller de pesca i la iniciació al golf, i també cursets de vela. També inclouen els tradicionals cursets de natació. Per als adults s’han ofert els cursets de natació en la modalitat d’iniciació i perfeccionament. A més, s’han fet activitats com el bateig de golf o el curs d’iniciació al golf.
§ A la platja§


Classes d’aeròbic al passeig de les Palmeres
Com a escenari principal de totes aquestes activitats s’ha escollit la platja, la del Regueral i la de l’Horta de Santa Maria. Una altra opció d’aquest estiu, i com cada any, són les classes d’aeròbic vora el mar, al passeig de les Palmeres. Per fer un comiat recreatiu, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament ha organitzat una festa el dia 31 d’agost a la piscina coberta municipal, des de les 10 del matí fins a la 1 del migdia.

Comenta aquest article