Cultura

Es presenta el llibre "Rutes literàries pel Baix Camp" de Dolors Requena i Fina Masdéu, una fusió de literatura i geografia

Per Berta Ruiz

Moment de la presentació del llibre, a la sala d'actes de la Biblioteca el passat divendres

El passat divendres al vespre es va presentar a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal el llibre "Rutes literàries pel Baix Camp" de Dolors Requena i Fina Masdéu.

Ambdues autores –llicenciades en filologia catalana– han condensat en aquest llibre un llarg treball de recerca sobre els diferents indrets de la comarca del Baix Camp, amb reculls, escrits, poemes i textos de diversos autors, tot fusionant geografia i literatura. A més, el llibre també introdueix propostes didàctiques, a càrrec de Dolors Requena i Fina Masdéu. Al llibre es proposen quatre rutes literàries –"Ruta per Reus", "Ruta per mar", dedicada a Cambrils, "Ruta est" i "Ruta oest". Aquestes rutes comencen a la capital, Reus, i segueixen tot recorrent els 14 pobles de la comarca, des de l'est, oest i fins al mar. Aquests recorreguts es complementen amb literatura de diferents estils i èpoques d'aquells autors que han descrit i mostrat els paisatges del nostre entorn, així com els racons de tots aquests pobles que guarden una gran riquesa històrica, cultural, literària i arqueològica.
"Rutes literàries pel Baix Camp", tal i com es va comentar durant la presentació del llibre, és el primer llibre a Catalunya que es dedica íntegrament a fer un recull literari i geogràfic sobre una determinada comarca, en aquest cas el Baix Camp. També es va definir aquest llibre com una gran eina didàctica, formadora i civilitzadora tant pels alumnes, com per al públic en general.

Recordem que a Cambrils ja es va poder viure un petit tast d'aquest treball, amb la ruta literària "Cambrils endins", que va fer-se l'abril de 2007. Aleshores, també a càrrec de Fina Masdéu i Dolors Requena es va fer una ruta literària pels principals punts del municipi, passant pel Setge, la plaça d'Espanya, l'ermita de la Mare de Déu del Camí, la Cooperativa o el port.

Comenta aquest article