Cultura

Ja és a punt una nova edició dels festivals de cutmetratgesEl regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Lluís Colom, i el de Reus, Xavier Filella, junt a dos dels membres de la POCC
Del 6 al 9 de febrer del 2003 se celebrarà la cinquena edició del Festival de Curtmetratges de Cambrils. Una setmana després, concretament del 12 al 15 de febrer, se celebrarà el segon Festival Europeu de Curtmetratges de Reus. La Petita Organització Cinematogràfica de Cambrils (POCC), l’entitat organitzadora de tots dos certàmens, ha continuat el camí iniciat l’any passat en què ja es van fer els dos festivals, l’un a Cambrils amb participació de curtmetratges estatals i l’altre, la setmana següent, a Reus amb la participació de curtmetratges de països pertanyents a la Unió Europea. Al certamen internacional de Reus d’enguany es farà una retrospectiva dedicada al cinema francès.


Més participació

Enguany es preveu més participació que l’any passat, segons va comentar Jordi Domingo, membre del POCC. L’any passat es van presentar 146 curtmetratges al festival de Cambrils i 105 al de Reus. Després d’un procés de selecció quedaran 21 curtmetratges seleccionats pel festival de Cambrils i 14 pel de Reus. Com l’any passat, el primer premi, el segon i el premi del públic en format 35 mm del festival de Cambrils tindran accés al festival de Reus. Una de les novetats d’enguany, segons va comunicar el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Xavier Filella, és que l’acte de lliurament de premis del festival de Reus es farà el vespre del dissabte 15 de febrer de 2003 en lloc de fer-ho un diumenge al matí. Filella a més va voler destacar la bona col·laboració i predisposició entre l’entitat organitzadora i els dos ajuntaments per portar endavant els festivals. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Lluís Colom, també va aprofitar l’ocasió per donar suport públic a aquests festivals, “el cinema d’autor té cada vegada més acceptació”, va dir. La presentació de les properes edicions dels festivals de curtmetratges de Cambrils i de Reus es va fer el passat 11 d’octubre a la seu de l’IMAC de Reus.

Comenta aquest article