Societat

Cambrils es promociona a la Fira del Cavall de Granada



Les autoritats presents a la inauguració oficial de la Fira
Cambrils ha estat la ciutat invitada a la Fira del Cavall de Granada que s’ha celebrat del 24 al 27 d’octubre. Els organitzadors d’aquest certamen van cedir un espai de 60 metres quadrats dins d’un dels pavellons coberts de la Fira perquè la nostra població s’hi pogués promocionar i van fer constar la referència de Cambrils com a ciutat invitada dins el programa d’actes de la Fira. Aquesta Fira, que enguany ha complert la seva tercera edició, s’ha celebrat al recinte firal Santa Juliana de la població d’Armilla, ciutat que es troba situada al costat de Granada. Aquesta Fira ha acollit el concurs Morfofuncional de Cavalls de Pura Raça Espanyola, englobat dins el campionat estatal ANCCE i ha comptat amb la inscripció de 215 cavalls pertanyents a 56 ramaderies. La Fira ha disposat d’un total de 38 expositors. El nombre de visitants a la Fira ha superat els 50.000 visitants, segons fonts de la mateixa organització.


Inauguració

La inauguració oficial de la Fira va tenir lloc el dijous 24 d’octubre. L’acte va estar presidit per José Antonio Morales Cara –alcalde d’Armilla i president de Fermasa (l’empresa municipal organitzadora de les Fires)–, Lola Enríquez –representant d’ANCCE–, Rafael Gómez –delegat d’Agricultura de la Junta de Andalucía a Granada–, Fabián Almenara –diputat de la Diputació Provincial de Granada– i Francesc Garriga –regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Cambrils–. Després de la corresponent tanda de parlaments les autoritats van fer la visita protocol·lària als estands de la Fira. En arribar a l’estand cambrilenc el regidor Francesc Garriga va fer entrega d’un quadre amb una imatge antiga de Cambrils i una reproducció de la torre del Port a l’alcalde d’Armilla i a Lola Enríquez. Cal dir que l’Ajuntament d’Armilla va tenir, en tot moment, un tracte excel·lent amb els representants de la Fira del Cavall de Cambrils desplaçats a Granada. A més, Cambrils va protagonitzar una part de l’espectacle del dissabte al vespre. En un moment d’aquest espectacle unes joves ballarines granadines van ballar una sardana en homenatge a la ciutat convidada d’enguany. A més, les quatre senyores que formaven part de la delegació cambrilenca a Granada van fer la volta d’honor dalt d’una de les carrosses, en un moment d’aquest acte.
§ Turisme i cavalls§ L’estand cambrilenc a la Fira de Granada es va convertir en un gran aparador de la nostra població tant per l’aspecte purament turístic com per la promoció de la Fira del Cavall de Cambrils. Els elements promocionals cedits pel Patronat de Turisme van permetre oferir les clàssiques imatges promocionals de la població. A banda, es va distribuir una gran quantitat de prospectes de propaganda de Cambrils entre els visitants a la Fira. L’oferta gastronòmica local també va ser-hi present. Per una banda es van destacar de manera gràfica les imatges de diferents plats de la cuina local i per una altra banda s’oferia avellanes i es mostrava l’oli de la Cooperativa Agrícola. Val a dir que l’oli cambrilenc va despertar una gran expectació just en aquesta zona geogràfica que n’és una gran productora.

Comenta aquest article