Societat

Neix “El Còmic de la Premsa Comarcal”

Per Josep Maria Ferrando



Les obres d'estabilització de la platja del Cap de Sant Pere finalitzaran en un termini de 10 mesos
El Còmic de la Premsa Comarcal és un nou projecte editorial endegat per la Fundació Catalana de la Premsa Comarcal, que Revista Cambrils encartarà a partir d’aquest mateix més d’octubre. El Còmic assolirà una edició inicial de cinquanta mil exemplars i s’encartarà gratuïtament en una cinquantena de revistes mensuals, bimestrals i trimestrals que pertanyen a l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, l’ACPC. L’objectiu és sortir al carrer mensualment a partir del mes de gener de l’any 2003 i arribar progressivament a una edició de 80.000 exemplars.
Les primeres passes per crear El Còmic es van donar ara fa aproximadament un any, quan un grup de revistes de l’ACPC, entre elles Revista Cambrils, van iniciar els primers contactes per portar endavant el projecte. A partir d’aquí l’objectiu d’editar un còmic en català destinat especialment al públic jove va anar prenent forma. Des del primer moment Revista Cambrils ha participat activament en aquest nou còmic en català assistint un cop al mes a les reunions que se celebraven a la seu de l’ACPC encaminades a l’edició del Còmic. El Còmic de la Premsa Comarcal assoleix xifres d’edició fins ara desconegudes en un mitjà d’aquestes característiques. A més, és la primera vegada que un col·lectiu de publicacions de periodicitat mensual, bimestral i trimestral es coordina per oferir als seus lectors de forma gratuïta una nova proposta editorial feta a base dels recursos propis.


"El Còmic"

L’edició inicial del Còmic té setze pàgines a tot color mida A4 i compta amb la col·laboració de dibuixants i guionistes de tot Catalunya, molts dels quals també col·laboren habitualment a la premsa comarcal. Inclou historietes, caricatures, acudits, tires còmiques i informacions relaciones amb el món del còmic. Revista Cambrils ha aportat tres il·lustradors, dos d’ells estudiants d’il·lustració i un altre de gràfica publicitària a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Són el dibuixant habitual de Revista Cambrils, Joan Tarés, i també la Jasmin Bergadà, de Nulles, i l’Eduard Fortuny, de Reus.

Comenta aquest article