Societat

Cambrils acull la IV Nit de l’Empresari

Per Lluís Rovira i Barenys



Josep Piqué va intervenir en l’actuació del mag Anthony Blake
Prop de 1.200 persones van assistir el passat 4 d’octubre a la IV Nit de l’Empresari, que enguany, per primera vegada, s’ha celebrat a Cambrils. L’acte, organitzat per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (Cepta), va estar presidit pel ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué, pel conseller de Treball, Lluís Franco, i per l’alcalde de Cambrils, Joan Serra. També va comptar amb la presència de diferents autoritats així com representants d’organismes i entitats de la demarcació. La Cepta havia previst l’assistència del vicepresident del govern, Mariano Rajoy, però uns quants dies abans aquest va declinar la invitació per qüestions d’agenda.


25è aniversari de la Cepta

L’escenari triat per celebrar la Nit de l’Empresari d’enguany ha estat força original. Al pàrquing contigu al Parc del Pescador s’hi va instal·lar un gran envelat que va acollir l’acte d’entrega de guardons i el sopar. Una part del mateix Parc del Pescador es va habilitar com a zona d’accés, per a les acreditacions i per servir l’aperitiu. El parlament de l’alcalde, Joan Serra, va obrir l’acte. A continuació es va fer l’entrega de guardons. Una de les novetats d’enguany ha estat la institució de dos guardons d’àmbit local. Un d’aquests, el guardó a la trajectòria empresarial, es va lliurar al Grup Immobiliari Manuel Niñerola. L’altre, el guardó al projecte empresarial 2002 es va lliurar a l’hotel Tryp Port Cambrils. A continuació es va fer el lliurament de la resta de guardons que cada any la Cepta destaca per diferents aspectes: el Grupo Aarus, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Mecánicas Delta SA “Medesa”, Construcciones Alegria SL, l’Associació d’Armadors d’Empreses d’Arrossegament de Tarragona, Auxiquímica SL, Tarraco Prevenció SL, Narcís Ortega de Compossar Tarragona i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa van ser els guardonats d’enguany. També es va fer un reconeixement a les empreses fundadores de la Cepta i als presidents que ha tingut al llarg d’aquests 25 anys. A continuació es va obrir una tanda de parlaments que va iniciar el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Valentí Faura, que va parlar en representació de tots els guardonats. Seguidament van prendre la paraula el conseller de Treball, Lluís Franco, que va destacar l’important paper de l’empresariat tarragoní en el desenvolupament i la creació de llocs de treball a nivell català. El president de la Cepta, Sebastià Cabré, va destacar el paper aglutinador de la Cepta entre els diferents sectors empresarials de la demarcació. Finalment el ministre Josep Piqué va fer un paral·lelisme sobre l’evolució que ha seguit la societat i l’Estat espanyol en els darrers 25 anys.
§ Prop de 19.000 empreses associades§ Per a la Cepta aquesta edició ha tingut un caire molt especial ja que enguany commemora els 25 anys de la seva constitució. Van ser vuit les associacions que van impulsar i constituir l’entitat ara fa 25 anys. Avui en dia la conformen 37 associacions que agrupen gairebé 19.000 empreses de tota la demarcació tarragonina. Però tal i com va explicar el seu president, Sebastià Cabré, la feina d’aglutinar l’empresariat al voltant de la Cepta encara no s’ha acabat, “un dels objectius que té la Cepta és que s’incorpori la indústria química dins l’associació. També comptem que el sector de la construcció s’hi incorpori a curt termini”.§ L’oposició manifesta el seu desacord amb els guardonats cambrilencs§ Els partits de l’oposició municipal van mostrar la seva disconformitat amb el procés portat a terme per la Regidoria de Promoció de la Ciutat en la tria dels guardonats cambrilencs a la Nit de l’Empresari. Segons el comunicat de premsa enviat pels partits de l’oposició, “la decisió ha estat presa directament per la Regidoria de Promoció de la Ciutat, sense tenir en compte cap altre parer, sense el més mínim debat i sense la possibilitat d’aportació d’altres propostes”. A banda, l’oposició es mostrava en desacord amb les persones i entitats escollides. Segons el comunicat, “el cas de l’hotel Tryp és paradigmàtic quan darrerament l’empresa ha pagat un anunci en un mitjà d’informació on es publicava una entrevista al regidor responsable de l’àrea i en la qual el mateix regidor exposava les excel·lències de l’empresa”.§ Josep Piqué i Simón Bolívar§


Josep Piqué va intervenir en l’actuació del mag Anthony Blake
L’actuació del mag Anthony Blake, que va actuar a l’acabar el sopar, com a fi de festa, va propiciar una de les anècdotes de la nit. Aquest mag basa tots els seus números en la participació de gent del públic i el seu primer convidat de la vetllada va ser el mateix ministre Josep Piqué. En aquest cas el número va consistir que el ministre pensés en un personatge que hagués tingut influència en el desenvolupament polític internacional. El personatge que va pensar el ministre i que per descomptat va endevinar el mag va ser el combatent veneçolà Simón Bolívar, destacat lluitador per l’alliberament de Veneçuela i Colòmbia de mans espanyoles. Certament curiós que el ministre català hagués pensat en Bolívar la mateixa setmana en què el tema de l’homenatge a la bandera espanyola per part del govern del PP estava de plena actualitat.

Comenta aquest article