Recull

Ossobuco en gremolata






Antoinette Tuzio Roig
Ingredients ( per a 6 persones)
• 6 filets gruixuts (2,5 cm) d’ossobuco de vedella
• 1 filet d’anxova
• 100 g de farina
• 1/2 got de vi blanc sec
• 1 llimona
• 2 cullerades de julivert picat
• 1 cullerada de mantega
• Pebre negre
• Sal



Preparació
Salpebrarem i enfarinarem la carn. Després farem un suc amb la llimona i ratllarem la meitat de la pell. Fondrem la mantega en una cassola prou ampla per posar-hi tots els filets a la vegada i daurar-los a foc mitjà pels dos costats. Afegirem el vi i mantindrem el bull fins que s’evapori del tot. Ajustarem el punt de sal, afegirem una mica d’aigua (o caldo de carn), taparem i courem a foc lent fins que la carn estigui tendra i gelatinosa (almenys 2 hores), afegint l’aigua necessària per mantenir la cocció sense que s’aferri.
Quan la carn estigui llesta, barrejarem el suc de llimona amb la ratlladura i l’anxova molt picada i ho repartirem damunt la carn i mantindrem el bull un parell de minuts.
Espolsarem el julivert picat pel damunt de la carn i acompanyarem amb dues patates i pebrots fregits.

Comenta aquest article