Cultura

El trio vocal gironí De Calaix presentarà aquest dissabte a la Cripta de l’Ermita l'espectacle "Calaix de sastre"

Per Redacció



Les tres integrants de la formació De Calaix, durant una actuació
Demà dissabte 8 de novembre a la Cripta de l'Ermita del Santuari de la Mare de Déu del Camí, segueix la programació del XVI Cicle de Música Vocal de Cambrils, amb un segon concert amb sonoritats més properes. En concret el concert serà a càrrec del trio vocal gironí De Calaix.

Aquesta formació va crear-se l'any 2001 a l'Alt Empordà i està format per Mireia Mena, Gemma Pla i Lurdes Rimallo. De Calaix es nodreix de cançons procedents de la tradició oral catalana recollides de viva veu o bé extretes de manuscrits i cançoners. Tot i així, el grup també incorpora influències de diversos gèneres, sempre amb l'objectiu d'acostar al públic l'atmosfera de la cançó improvisada per aconseguir una proposta musical marcada per la frescor de la espontaneïtat.

Amb tres treballs discogràfics al mercat i nombroses actuacions, l'any 2003 De Calaix va aconseguir el I Premi Enderrock pel millor disc de folk amb "Pantone 1505" i l'any següent el Premi Altaveu per la millor trajectòria professional.

Després de la seva actuació a Manresa el passat cap de setmana dins l'11ena Fira Mediterrània d'espectacles d'arrel tradicional, De Calaix presentarà a Cambrils la seva polifonia a tres veus amb l'espectacle "Calaix de sastre". Acompanyades sovint amb percussions fetes amb instruments rítmics tradicionals, les tres intèrprets han arribat a definir el seu repertori com a "nova polifonia tradicional catalana".

El concert organitzat per la Coral Verge del Camí tindrà lloc a les 22 hores.

Comenta aquest article