Cultura

Mossèn Josep Raventós i Margarita Mauri aborden la figura humana, religiosa i política del Cardenal Vidal i Barraquer

Per Berta Ruiz

Margarita Mauri i mossèn Josep Raventós el passat divendres a la tarda, durant la xerrada a la sala d'actes de la Biblioteca

La sala d'actes de la Biblioteca Municipal va ser l'escenari el passat divendres a la tarda d'una nova activitat del cicle "Accions de pau en temps de guerra", i també dins d'una sessió del Club de Lectura Adult de la Biblioteca, on es va abordar la figura del Cardenal Vidal i Barraquer.

En aquesta ocasió es va comptar amb la presència de mossèn Josep Raventós, autor del llibre "Francesc Vidal i Barraquer", i Margarita Mauri autora de "El pensament del Cardenal Vidal i Barraquer". En una trobada molt distesa i amena, ambdós van parlar sobre la figura humana, política i religiosa del Cardenal de la Pau. Margarita Mauri es va centrar especialment en els escrits del Cardenal per tal d'abordar les seves inquietuds ètiques davant dels problemes que es vivien en la seva època, i que encara ara tenen relació amb alguns dels problemes actuals. Mauri va destacar "la integrat del Cardenal com a persona, la integritat de l'home i de la seva manera d'actuar enfront a les dificultats, el que defensava i com pensava. Una figura que va ser molt utilitzada pels uns i pels altres. Sobretot va ser una persona molt íntegra, una bona persona que va tractar de teoritzar sobre els problemes de la seva època".

Per la seva part, mossèn Josep Raventós també va abordar algunes de les accions que Cardenal Vidal i Barraquer va haver de fer front en aquells temps tan convulsos i els seus ideals que sempre va defensar. Raventós va definir-lo "com un home disciplinat, però amb un punt d'agosarat. Dins de les normes sempre intentava anar al màxim, sense sortir-se de la ratlla". Mossèn Josep Raventós també va explicar que el Cardenal de la Pau no va poder tornar mai de l'exili perquè no el van deixar tornar. Fins i tot l'any 1936 es va oferir a tornar com a presoner.

Comenta aquest article