Cultura

La Coral Verge del Camí commemora els seus 40 anys amb la Diada del Cantaire

Per Redacció

Imatge del Concurs "Villa d'Avilès" el 1990 on la coral va guanyar el segon premi

La Coral Verge del Camí inicia el nucli dels actes de commemoració del seu 40è aniversari. L'acte central serà la Diada del Cantaire que es celebrarà aquest diumenge a les 11:30h, la jornada s'iniciarà amb l'acompanyament que la Coral, dirigida per Núria Ortoneda, farà durant la Missa Major a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí. Seguidament i amb la participació dels antics cantaires es farà un concert on s’interpretaran algunes de les peces més significatives durant aquests 40 anys d’història, com ara La sardana de les Monges, Kaiku o Els goigs de la Mare de Déu del Camí harmonitzats pel director fundador Àngel Recasens. El concert comptarà amb la participació d’altres directors de la coral destacant la presència de Mercè Lara directora de 1987 a 1996 i Tomàs Grau que va col.laborar amb la coral el passat curs.

A més de la diada, aquest dissabte es presentarà el documental "Vivències". També s'han programat altres activitats com l'edició d'un doble disc compacte commemoratiu i l'homenatge al mestre Àngel Recasens que es durà a terme el dia 22 de novembre. Per commemorar els 40 anys de l'entitat també es realitzarà una edició especial del XVI Cicle de Música Vocal que organitza la Coral Verge del Camí des de l’any 1993 que comptarà amb cinc concerts del cicle i dos concerts extraordinaris de música de cambra.

Més de 250 cantaires han format part de la Coral Verge del Camí

Des de fa mesos, la Coral ha analitzat l'arxiu de l'entitat per crear un fitxer amb tots els cantaires que hi han passat, finalment s’ha arribat a la xifra de més de 250 cantaires. Per tal que els antics cantaries que s'han pogut localitzar participin en la Diada del Cantaire, durant les darreres setmanes s'han realitzat uns assajos especials per preparar el concert. S’espera la presència d’un centenar de cantaires, a més serà especialment significativa pels tres cantaires fundadors que mai han deixat de cantar i encara avui en formen part després de 40 anys: Esperança Bru, Maria del Carme Vallès i Jordi Llorens.

Recordem que la Coral Verge del Camí va realitzar la seva primera actuació en públic el 20 d’octubre de 1968 de mans del seu director fundador, Àngel Recasens. Durant la seva historia aquesta entitat ha guanyat premis estatals com el d'Avilès o el d'Ejea de los Caballeros, ha participat en diferents festivals i cicles d’arreu i ha realitzat actuacions al Palau de la Música Catalana de Barcelona, al Monestir dels Jerònims a Lisboa, al Teatre Margarida Xirgu de Buenos Aires, a la Catedral Sant Patrick a Dublin i ha realitzat gires per diferents països d’Europa (Itàlia, Alemanya, França, Bèlgica, Irlanda, Portugal) i Amèrica (Argentina i Uruguai). Actualment la Coral està formada per 35 cantaires i està dirigida per Núria Ortoneda i Pedrola. 

Comenta aquest article