Esports

S'inaugura el boulder situat al Palau Municipal d'Esports

Per Anna Fargas

Membres del Centre Excursionista de Cambrils fent una demostració d'escalada al nou boulder, ahir a la tarda

El boulder instal·lat al hall del pavelló dos del Palau Municipal d'Esports, es va inaugurar ahir a la tarda. L'Àrea d'Esports ha estat l'encarregada de dur a terme aquest projecte, i a la presentació hi van assistir Joan Recasens –regidor d'Esports– i membres del Centre Excursionista de Cambrils que van realitzar una petita demostració.

Aquest petit rocòdrom té unes proporcions de 18 m2 i l'utilitzarà el Centre Excursionista. Joan Recasens, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, va comentar que "volem que el Centre Excursionista gestioni aquest espai que servirà per reactivar la seva feina ja que el centre anys enrere havia arribat a tenir 98 socis i a poc a poc ha anat disminuint". Segons Recasens el boulder és el primer pas perquè els membres del Centre Excursionista puguin entrenar i fer "una crida a la gent que vulgui venir i provar l'escalada, i que es crei una massa crítica del Centre Excursionista, ja que tenim cambrilencs que està en altres centres excursionistes que no són de Cambrils".

En el projecte presentat pel Centre Excursionista es proposa que aquesta activitat es pugui incorporar al Viu de Nit, i Recasens va comentar que també s'intentarà que s'utilitzi en el Parc Infantil de Nadal i en d'altres activitats.

El Centre Excursionista gestionarà els horaris d'ús del boulder

El Centre Excursionista serà l'encarregat de gestionar els horaris per poder fer ús del boulder. Segons va explicar Dolors Sentís –presidenta del Centre Excursionista de Cambrils– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, la intenció és que estigui obert cada dia, inclús dissabte i diumenge, "però exclusivament pels socis i a partir de les 17 h".
De cara a la captació de nous socis i la gent que es vulgui federar podran fer-ne us dos dies a la setmana per tal que ho puguin provar, "segurament dimarts i dijous i de 8 h a 9 h del vespre o de 9 h a 10h, en un horari que nosaltres hi siguem segur", va comentar Sentís.

Dolors sentís va afirmar que el boulder servirà per captar més gent, "aficionats al món
de la muntanya o gent de Cambrils que està federada en altres llocs que es pugui federar amb nosaltres". Mentre el boulder no s'utilitzi estarà protegit amb una lona.

En la tercera fase del parc del Pinaret es col·locarà un rocòdrom

Recasens va comentar que en la tercera fase del parc del Pinaret es col·locarà un rocòdrom exterior més gran que aquest boulder. Pel que fa als passos per realitzar aquesta tercera fase del parc, Joan Recasens va explicar que "ja està aprovada, i el finançament ja pràcticament el tenim, s'hi està treballant". La tercera fase és l'últim tram del parc que l'unirà amb els camps de futbol i és la part més esportiva amb el rocòdrom, les pistes d'skate, pistes poliesportives i pistes de petanca.

Comenta aquest article