Informació general

Robert Benaiges: "Que parlin dels sous dels polítics em sembla bé, però el dels treballadors ja és un altre tema"

Per Anna Fargas



Anna Peláez, Robert Benaiges, Joan Recasens i Salvadors Matas durant la roda de premsa prèvia al ple
Les dues mocions que es van presentar des dels partits de l'oposició en el ple realitzat ahir el vespre no van aconseguir els vots per ser incloses en el plenari. Aquestes mocions es van presentar fora de temps per tal de ser incloses en l'ordre del dia, i per aquesta raó va ser necessari votar la seva inclusió per poder ser exposades en el ple.

La moció presentada individualment pel PP per a la millora del finançament local va obtenir els 10 vots a favor dels partits de l'oposició i els 11 en contra de l'equip de govern per tal de poder ser inclosa en l'ordre del dia. El mateix va succeir amb la moció presentada conjuntament pels tres partits de l'oposició on es demanaven una serie de mesures com la congelació dels salaris i les prestacions dels 21 membres de la corporació local i dels càrrecs de confiança i també dels càrrecs de coordinació que hi ha a l'Ajuntament, que no es contracti més personal ni a l'Ajuntament ni a les empreses municipals, a no ser que sigui estrictament necessari, que es paralitzin les campanyes públiques d'imatge i les publicacions municipals, impulsant la inclusió d'aquestes en la pàgina web municipal, que cessi la compra de vehicles municipals, i que es passi a racionalitzar i coordinar l'ús dels vehicles ja adquirits. En la roda de premsa prèvia al ple, l'oposició va comentar que estaven disposats a col·laborar amb el govern en les ordenances fiscals, sempre hi quan els impostos fossin congelats.

"
Que parlin dels polítics que són els que es posen i decideixen el seu sou em sembla molt bé, però que parlin dels treballadors de la casa em sembla que és un altre tema", Robert Benaiges

En la roda de premsa prèvia al ple, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– va comentar que havia demanat a l'oposició que retiressin la moció per tal que "en el ple de les ordenances fiscals o en el ple dels pressupostos puguem fer una proposta conjunta que sigui acordada per totes les forces polítiques i que sigui raonable". Benaiges també va explicar que "estem d'acord en part però no en tot", ja que no li semblaven raonables alguns dels punts que apareixien en la moció conjunta dels grups de l'oposició, "que parlin dels polítics que són els que es posen i decideixen el seu sou em sembla molt bé, però que parlin dels treballadors de la casa a l'hora de decidir si han de tenir més o menys sou em sembla que és un altre tema, jo no sé quins problemes tindran les families d'aquests treballadors, és molt fàcil fer demagògia. Un treballador que no està en l'àmbit polític em sembla que ha de cobrar el que li és just, no per decisions polítiques canviar aquest criteri de sou".

Congelar el complement que reben aquests funcionaris

Els tres grups de l’oposició han volgut realitzar un aclariment sobre les declaracions de l'alcalde referents a la congelació de salaris dels càrrecs de confiança i/o coordinació. En la conversa prèvia a la roda de premsa que van mantenir els tres grups de l'oposició amb l'alcalde, Mercè Dalmau –portaveu de CIU– ha explicat que "ja li vam especificar que la proposta feia referència a congelar el complement que reben aquests funcionaris, no de congelar la totalitat del salari, sinó només el complement específic que cobren per a desenvolupar el càrrec de coordinació i que oscil·la dels 15.000 euros a 24.000 euros aproximadament".

Comenta aquest article