Esports

El Club Nàutic Cambrils organitza per tercera i última vegada el Campionat de Catalunya Curricà Coster

Per Anna Fargas

Imatge d'un dels moments en que es van pesar les captures

El Campionat de Catalunya de Curricà Coster Ciutat de Cambrils es va disputar aquest cap de setmana. Per tercer any consecutiu el Club Nàutic Cambrils ha organitzat aquest campionat conjuntament amb la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting. Les tripulacions van agrupar unes 150 persones, i el Campionat va comportar la visita d'uns 300 assistents. Les embarcacions participants van ser 48, la meitat aproximadament de Cambrils i la resta provinents de la zona que es compren des del Port Ginesta, situat prop de Barcelona, fins l'Ampolla.

El campionat es va iniciar divendres amb la reunió dels patrons, i la competició va començar dissabte a les 8 del matí i fins les 5 de la tarda, hora en que es va realitzar la medició i pesada de les captures. Aquesta primera jornada va ser molt fructífera degut al bon temps. 23 embarcacions van presentar captures a la seva arribada de les quals 22 van obtenir puntuació, en aquesta primera jornada hi va haver un total de 74 captures. Durant la nit de dissabte es va realitzar un sopar on van assistir 275 persones i on es va reconèixer el pescador més gran, Antoni Teixidó de 72 anys, amb l'embarcació Teixi del Club Nàutic Cambrils, i el concursant inscrit més petit a Irene García de 7 anys amb l'embarcació Arco de Darwin.

Diumenge es va realitzar la segona jornada del campionat des de les 8 i fins les 2 del migdia. Tot i que el mar estava molt més calmat, només es van realitzar 35 captures repartides entre 15 embarcacions. Després de realitzar la darrere pesada de les captures i de tenir la classificació definitiva es va realitzar l'entrega de premis i es va organitzar una fideuà a càrrec de la Confraria de Pescadors per a tots els assistents. En els dos dies es van realitzar un total de 109 captures que van comportar un pes de 364,48 kilos.

L'embarcació Garrote va ser la guanyadora del Campionat de Catalunya de Curricà Coster, Ciutat de Cambrils, amb el seu patró Miguel Ángel Sánchez del CN Hospitalet Vandellós, el segon classificat va ser José Luís Rodríguez del RCN TArragona amb l'embarcació Nou Nereo, i el tercer Juan Carlos Bescós del CN Cambrils amb l'embarcació Entadebant.

D'altra banda també el premi a la peça més gran, Memorial Andreu Coderch, va ser per l'embarcació Esbel del RCN Tarragona, patronejada per Francesco Corbi, amb una palometa de 18,400 quilos.

La zona de competició van ser les aigües interior catalanes compreses entre el Far mòbil de Tortosa i el Far del Cap Salou i les espècies vàlides per la puntuació van ser la bacoreta, llampuga, meva, tallahams, palometa, bonítol, serviola, déntol i llobarro.

Les captures realitzades es van destinar a beneficència

La pesca al curricà és una de les modalitats que més es practica a Cambrils i al litoral català en general, consisteix en arrossegar l'esquer amb l'embarcació en marxa per tal de temptar les peces en la seva captura. En aquesta tercera edició realitzada a Cambrils, el campionat va apostar per la pesca sostenible, ja que es van augmentar els pesos mínims de les captures i es va reduir la resistència de la línia, que és el fil amb el qual es pesca. Per acollir la trobada el club va instal·lar una carpa al moll de Ponent  de 500 metres quadrats.

Cal destacar que un any més les captures que es van realitzar durant el campionat es van lliurar a la llotja per tal que el seu valor sigui destinat a beneficència a través de la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils. En l'edició anterior els fons resultants de la venda del peix es van destinar a la Marató de TV3.

El Club Nàutic deixarà l'organització del Campionat de Catalunya de Curricà Coster durant un temps

La secció de pesca del Club Nàutic Cambrils va explicar que aquest ha estat el darrer any que s'encarrega d'organitzar el Campionat de Catalunya per tal de donar pas a nous projectes d'altres Clubs i descansar durant un temps de la preparació que comporta l'organització d'aquest Campionat, tot i que no descarten tornar a demanar-ho en properes edicions. Amb aquests són tres els anys que el CN Cambrils ha organitzar el Campionat de Catalunya Curricà Coster, que abans ja s'havia realitzar durant 6 anys a l'Ampolla. La Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting és la que organitza el Campionat de Catalunya, i els clubs són els que soliciten ser la seu de l'event. El president del comitè de competició de pesca, Joan Colom, ha anunciat que el Club que organitzarà l'event l'any vinent serà el CN Vilanova.

Comenta aquest article