Bon paper del jove pilot cambrilenc Xavi Maza en la seva primera temporada a la Promo Racc 50

Per Lluís Rovira i Barenys

A dalt, Xavi Maza durant una cursa de la Promo Racc 50. A sota, el jove pilot cambrilenc al costat de Dani Pedrosa, el darrer cap de setmana
L'estrena del jove pilot cambrilenc Xavi Maza, de 9 anys d'edat, a la Promo Racc 50, aquesta temporada, ha estat força positiva. En quatre de les cinc curses realitzades fins ara s'ha classificat en el grup A, els que engloba els pilots que han fet els millors temps. Només en una ocasió ha sortit al grup B i, val a dir, que va aconseguir el primer lloc en les dues mànigues. Aquesta cursa celebrada a Alcarràs, es feia després de l'aturada d'un mes i mig de l'estiu i, també, després de que Xavi Maza es recuperés del trencament de clavícula que va patir en la darrera cursa de minimotos, l'altre competició en la que aquesta temporada ha pres part.

En les altres quatre curses en que ha corregut al grup A la millor posició l'ha aconseguit a Móra d'Ebre, en què va fer un 7è lloc en una de les mànigues, i al Pla de Sant Tirs, en que va aconseguir un desè lloc.
Per acabar la temporada falten dues proves. Una es disputa aquest proper cap de setmana a Castellolí, al circuit dissenyat per Dani Pedrosa amb qui, precisament, va compartir una jornada d'entrenament aquest passat cap de setmana. La darrera prova es disputarà el cap de setmana del 18-19 d'octubre al circuit de Can Padró.

Mala sort en minimotos

La sort, però, no l'ha acompanyat aquesta temporada en la competició de minimotos ja que en la prova disputada a Móra d'Ebre el passat 15 de juliol va patir una caiguda que li va provocar la fractura d'una clavícula. La caiguda, a més, es va produir al finalitzar una de les mànigues. Xavi Maza va patinar amb la ratlla blanca que separa la pitline i va caure amb tanta mala sort que es va produir la fractura.
A banda d'aquest ensurt, Xavi Maza ha aconseguit, aquesta temporada, dos tercers llocs i ocupa la sisena posició en la classificació general a falta de disputar les dues darreres proves, a Vic i a Empuriabrava.

Promo Racc 70

Xavier Maza, pare del Xavi, comentava a Revista Cambrils Diari Digital, que l'actual temporada està resultant molt dura al compaginar les dues competicions, la Promo Racc 50cc i la de minimotos, "de cara a l'any vinent tenim previst fer el salt a la Promo Racc 70 i deixarem ja la competició de minimotos. Aquesta nova categoria és força més dura, tot s'ha de dir".