Informació general

S'amplia el conveni dels serveis de neteja viària i recollida de residus per un valor d'uns 340.000 euros

Per Berta Ruiz



Contenidors de recollida selectiva, situats al Molí de la Torre
La sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal del Baix Camp celebrada ahir al migdia, va aprovar l'annex número III del conveni entre l'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal per a l'ampliació i millora dels serveis en matèria de gestió de residus i neteja viària.

El regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas– va explicar ahir en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital els principals detalls d'aquesta ampliació que suposarà l'increment dels serveis de neteja i recollida d'escombraries en tot el municipi.

Recordem que aquest conveni entre l'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal es va posar en marxa l'any 2004, "i a mida que la ciutat ha anat creixent s'ha hagut d'anar ampliant", tal i com va explicar Mas. Des de l'any 2004 i fins ara, ja s'havien fer dues ampliacions d'aquest conveni, i ahir mateix s'aprovava aquest annex número III. Segons va apuntar Mas, "en tres anys hem passat dels 25.000 als 32.000 habitants, i això representa molta més gent que hi viu i es generen més residus. Suposa un increment d'un 20% de la població censada, i això requereix una ampliació dels serveis".

Uns 340.000 euros d'increment del pressupost

Aquesta ampliació dels serveis i dels recursos es tradueix en un increment del pressupost d'uns 340.000 euros, segons apuntava ahir Joan Mas. L'increment de serveis es traduirà en més vehicles, més personal i més dies per a la recollida d'alguns materials com el cartró comercial o el vidre. Amb el tema del cartró comercial, inicialment es van acordar tres dies per a la seva recollida, i ara, amb aquesta ampliació es passarà a recollir els set dies de la setmana, inclosos els caps de setmana. Pel que fa a la recollida del vidre, aquesta també s'amplia i es passarà a recollir sis dies a la setmana.

Ampliació dels serveis de recollida i neteja viària

La recollida dels contenidors soterrats també s'incrementa, ja que en els darrers mesos s'han posat en marxa un total de 15 noves illes de contenidors soterrats en algunes noves zones com l'Horta de Santa Maria, la zona del Raval de Gràcia o la zona del Pinaret. Aquest increment de nous punts de contenidors soterrats també suposa un augment de la freqüència de recollida. Tot plegat es tradueix "en més vehicles, més personal i ampliació dels serveis, perquè la ciutat es fa més gran i anem ampliant els serveis. Hem apostat per la recollida selectiva i també perquè volem donar un servei de més qualitat. De fet, avui en dia, tots els barris ja tenen implantada la recollida selectiva", segons explicava ahir Joan Mas.

Aquesta ampliació de l'annex número III de conveni va ser aprovada ahir pel ple del Consell Comarcal i també es passarà pel proper ple ordinari de l'Ajuntament de Cambrils. Segons Mas, "tot això ja s'havia parlat i ja s'havia fet una modificació de crèdit fa dos mesos i hi ha partida econòmica per afrontar tot això". De fet, aquesta ampliació de serveis ja ha començat a funcionar aquest mateix estiu.

Comenta aquest article