Esports

Es constitueix un nou club de futbol a Cambrils, el Marina A.E.

Per Lluís Rovira i Barenys

Un nou club de futbol es posarà en marxa a Cambrils aquesta temporada que, a més, recupera un nom històric del futbol cambrilenc, el Marina. El Club de Futbol Marina Cambrils és el nom que tenia el club local de futbol als anys 50 i fins a principis dels 60. El successor d'aquest Marina va ser el Futbol Club Cambrils. Amb anterioritat a aquestes dates, el nom de Cambrils també va precedir a la denominació de Marina. Tots aquests canvis de noms i d'entitats gestores del futbol local van venir motivades per diferents crisis econòmiques.

Inici amb dificultats

El Marina A.E., que s'ha constituït fa poques setmanes, està format per 10 jugadors cambrilencs, 8 de Reus i 4 de Riudoms que jugaven aquesta passada temporada al Baix Camp de Riudoms. El nou club recupera els colors del Marina, que eren el blaugrana, i fins i tot l'escut.
El club, però, neix amb dificultats. D'entrada s'ha trobat amb la negativa de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de cedir-los les instal·lacions esportives municipals de manera gratuïta. Si volen utilitzar el camp de futbol i disposar d'un dia d'entrenament a la setmana han de pagar 4.000 euros, segons explicava ahir el president d'aquest nou club esportiu, Marc Gibert. Segons Gibert, "l'Ajuntament no vol que grups de joves es reuneixin, facin un equip i demanin el camp. Ens han dit que si volem jugar hem de pagar 4.000 euros la temporada, un preu que contempla un descompte d'un 25% per ser un club de Cambrils".
Davant la negativa de cessió gratuïta de les instal·lacions municipals el Marina va provar una altra fórmula, la de la filiació a un altre dels clubs locals. És així com fa pocs dies ha arribat a un acord amb el Cardenal Vidal i Barraquer per a constituir-se com l'equip sènior del club. Tot i això, la negativa municipal a cedir gratuïtament les instal·lacions esportives ha persistit. Segons Gibert, "això no ens fa tirar enrere i aquest any disputarem la lliga a la Tercera Territorial, que s'inicia el cap de setmana de l'11 i 12 d'octubre. Els diners que ens demana l'Ajuntament els traurem d'on sigui, buscant espònsors,..."

Joan Recasens: "el manteniment de les instal·lacions esportives té un cost molt elevat"

El regidor d'Esports, Joan Recasens, per la seva part, ha volgut precisar que no té sentit la creació d'un nou club de futbol quan, a proposta dels FC Cambrils, CF Oleastrum i l'Escola de Futbol Veterans s'està fent un estudi per tal de fer més eficient i eficaç el futbol cambrilenc, "aquest estudi s'ha fet extensiu al Vilafortuny i al Cardenal Vidal i Barraquer. El que no podem fer ara és cedir les instal·lacions a nous clubs pel fet que hi hagi dos nous camps de gespa. El manteniment de les instal·lacions esportives té un cost molt elevat i el que s'ha de prioritzar és l'esport de base, que té una clara funció social."
A més, segons Recasens, amb l'obertura dels nous camps es vol reservar unes hores per a que les instal·lacions es puguin llogar per a fer estades i així treure un cert rendiment econòmic i rebaixar la important despesa que suposa el cost de manteniment.

Comenta aquest article