Informació general

Robert Benaiges: "Fa un any que negociem amb l'ACA i no hi ha manera que ens doni una solució per a l'abastament d'aigua a les Comes"

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la zona de les Comes aquest matí
Imatge de la zona de les Comes aquest matí

L'aprovació inicial de la zona residencial de les Comes així com la dels polígons industrials de Belianes, Vilagrassa i Antigons estan aturats per culpa de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que ha desestimat la construcció de la dessalinitzadora que es contemplava al POUM i que havia d'aportar la quantitat d'aigua necessària per abastir aquestes noves àrees. Així ho explicava ahir l'alcalde, Robert Benaiges, en la compareixença que va fer davant la premsa, "estem en suspensió de llicències per a nous polígons. Havíem presentat a la Generalitat un plantejament que solucionava el problema de l'aigua per aquests nous polígons, tant l'abastament com el tractament de les aigües residuals. Pel que fa a l'abastament vam contemplar, dins el POUM, la construcció d'una dessalinitzadora pròpia i l'ACA ens ho ha denegat. Nosaltres, el que volem, és que l'ACA ens digui com hem de solucionar el tema de l'aigua per aquests nous polígons. A més, aquest organisme considera que l'única dessalinitzadora que s'ha de construir és la de Cunit, que es preveu que estigui en funcionament l'any 2011."
L'alcalde expressava la seva impotència davant aquesta negativa per part d'aquest organisme de la Generalitat, "fa un any que negociem amb l'ACA i no hi ha manera ens doni una solució per a l'abastament d'aigua a les Comes. Fins i tot he demanat hora per a poder parlar d'aquest tema amb el president de la Generalitat".

De 4,5 hm3 a 10 hm3

Per a tirar endavant tots aquests nous projectes, segons Benaiges, "Cambrils necessita disposar de 10 hm3 i ara per ara només en disposem de 4,5. D'aquests, 3,8 provenen del minitransvassament i la resta, de pous". Pel que fa al minitransvasament no és possible ampliar la quota que Cambrils percep. Sobre aquest aspecte, l'alcalde també va fer esment de la poca visió que es va tenir al seu dia quan es va negociar amb el CAT, "qui va gestionar la concessió del CAT al seu moment es va cobrir de glòria. Ja veiem quina previsió de futur tenia. A Salou, per exemple, disposen d'una quota més gran corresponent a l'aigua del minitransvasament"

Comenta aquest article