Informació general

El fort aiguat d'ahir deixa prop de 65 litres per metre quadrat i nombroses inundacions i problemes circulatoris

Per Berta Ruiz

Aspecte del carrer de Sant Plàcid, actualment en obres, en el moment de l'intens xàfec caigut ahir al matí

Cambrils va viure durant tot el matí d'ahir dilluns un intens xàfec que va provocar nombrosos problemes d'inundacions i en la circulació viària. La pluja va començar a caure des de primera hora del matí, tot i que va ser entre les nou i les deu del matí quan l'aiguat va registrar la seva màxima intensitat. Només durant aquesta hora es van registrar prop de 40 litres/m2, segons l'estació meteorològica del Regueral de la xarxa de Meteocambrils. En les següents hores la pluja va continuar caient, però en menor intensitat, i cap allà a la una del migdia ja havien caigut un total de 64,3 litres/m2.

Inundacions i problemes en la circulació

Aquest important xàfec va provocar gairebé una cinquantena d'incidències a tot el municipi. La Policia Local de Cambrils va activar el Pla de Pluges i des de tres quarts de nou del matí van haver d'efectuar nombroses sortides en diferents punts del municipi. Els principals problemes es van registrar als diferents ponts de la via fèrria que travessen el municipi per l'acumulació d'aigua: el pont del passeig de La Salle, el de l'avinguda dels Països Catalans i el del Molí d'Avall es van inundar a primera hora del matí, així com el pont de Vilafortuny que també es va inundar. En tots aquests punts es va tallar la circulació viària.

L'avinguda de la Diputació també es va inundar i es va tallar la circulació entre els punts quilomètrics 3.000 i 4.650, així com el vial del Cavet, a l'alçada del Sector Castells de Vilafortuny, que també es va inundar. Cal destacar que durant tot el matí també es van produir inundacions en diferents baixos, pàrquings i locals per causa de la gran acumulació d'aigua. En diferents punts del municipi també es va produir l'aixecament de les tapes del clavegueram per la forta pressió de l'aigua, que va fer sortir la porqueria. Al carrer de Manuel de Falla una tapa va saltar per l'excés de pressió d'aigua, i el mateix va passar en el carrer del Camí de Sant Joan amb la cruïlla del carrer de Colom. A la rambla de Jaume I també es va produir la inundació d'un local per l'obstrucció del clavegueram. Les tapes a l'alçada del pont de l'avinguda dels Països Catalans també es van embossar, i en la cruïlla amb el carrer de Bertran de Cambrils l'asfalt també es va fer malbé a causa de la pluja.

D'altra banda, cap a dos quarts d'onze també es va produir el tall del fluït elèctric al CAP. Aquest tall va deixar sense subministrament elèctric la zona del centre direccional i els diferents serveis públics. No obstant, van poder seguir funcionant amb un generador autònom.

Rescat de diferents vehicles

Cap a dos quarts de deu del matí, la Policia Local va haver de rescatar i remolcar un vehicle avariat ocupat per una parella d'avançada edat, que es va quedar aturat en una zona inundada de l'avinguda de la Diputació. En aquesta mateixa via, dues persones també es van quedar atrapades dins d'un cotxe inundat.

Aturada la circulació ferroviària amb prop de 2.000 passatgers

Un altre dels problemes que va ocasionar el fort aiguat d'ahir va ser la interrupció de la circulació ferroviària durant més de tres hores. Es va tallar la circulació ferroviària i tots els tres de rodalies i trens de llarg recorregut que van quedar-se aturats entre les estacions de Tarragona i Vandellòs. La incidència va afectar uns 1.900 passatgers en les diferents estacions del Camp de Tarragona.
Des de l'Ajuntament de Cambrils es va activar el pla d'emergència, en cas que l'aturada dels trens a Cambrils fos llarga.

El Centre d'Emergències de Catalunya va activar la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions INUNCAT, al Tarragonès i al Baix Camp. Segons va informar Renfe, la circulació ferroviària entre Tarragona i Vandellòs va quedar tallada a causa de la gran quantitat d'aigua acumulada en les vies, i fins les dotze del migdia no es va poder restablir la circulació.

Aspecte de la desembocadura del barranc de la Mare de Déu del Camí, després del fort xàfec

Comenta aquest article