Informació general

Carles Rom, candidat a la presidència de la Confraria de Pescadors, presenta el seu programa de gestió

Per Lluís Rovira i Barenys

Carlos Rom durant l'acte electoral que va oferir el passat divendres a la sala d'actes de la Confraria

Les eleccions a la Confraria de Pescadors ja escalfen motors. Els comicis seran el proper 18 d'octubre i, tal com ja s'ha anunciat des de fa mesos, hi concorreran dues candidatures, l'una encapçalada per l'actual president, Josep Pijoan, i l'altre amb Carles Rom al capdavant. El termini per a la presentació de les candidatures conclou aquest proper 24 de setembre.
Precisament Carles Rom, el candidat que aspira a la renovació, va celebrar un acte electoral el passat divendres 19 de setembre a la sala d'actes de la Confraria de Pescadors en el que va explicar el seu programa de gestió que consta de 53 punts i va presentar les dues persones que l'acompanyen a la candidatura, que són Lluís Rebull i Antonio Fuentes.

"No vaig en contra de ningú"

Rom va anar desglossant els diferents punts que porta en cartera avisant primer que tot, que "no vaig en contra de ningú. Amb l'actual president m'hi he portat molt bé. Ens presentem perquè al cap de 13 anys creiem que hi ha gent que tes mereix la confiança de gestionar la Confraria".

Un dels primers punts que va tractar va ser el dels sous que es paguen a la Confraria. Segons va dir Rom, "vull evitar la frase que ara es va sentint: que ho faci el president que per això cobra. Jo proposo cobrar les hores reals de dedicació. A més vull implicar tota la junta i les assignacions sortiran gratis ja que amb les recaptacions que podem obtenir de les festes (galerada,...) es pot finançar la junta de tot l'any".

L'edifici del Pòsit

La construcció de l'edifici del Pòsit va ser un altre dels punts a debat. Rom no es partidari del model de gestió que es vol portar a terme i proposa que es tiri endavant a través d'una concessió, "tal i com s'ha previst fer-ho ara s'han de demanar els diners al banc i estem parlant d'uns diners que haurà de retornar la Confraria, és a dir, els pescadors. I cada vegada en quedem menys de pescadors".

Comenta aquest article