Informació general

Canal Reus TV posarà en marxa les seves emissions per TDT a partir del 29 de setembre

Per Lluís Rovira i Barenys

Canal Reus TV ja ho té tot a punt per a començar a emetre a través de la TDT. El 29 de setembre és la data escollida per a fer el pas al digital, just un dia després en què l'emissora compleix els 10 anys d'existència. D'aquesta manera, Canal Reus TV enceta el multiplex de quatre canals que abarquen el territori comprès per les comarques del Baix Camp i el Priorat. Segons explicava ahir Francesc Domènech, director de l'emissora, "des de la posada en marxa de la TDT no estàvem en igualtat de condicions amb les altres televisions. A partir del proper 29 de setembre l'espectador de Canal Reus TV tindrà accés a la informació local amb les mateixes condicions a que té accés a la resta de la informació, és a dir, de moment estarem accessibles en analògic i en digital fins que no es faci l'apagada analògica".

Emissor de la Mussara

Amb l'adaptació tècnica que ara s'ha fet per a la posada en marxa de les emissions digitals de Canal Reus TV ja es donen les condicions tècniques necessàries per a que els altres tres canals del multiplex puguin emetre. Recordem que a part de Canal Reus TV, conformaran el multiplex dues televisions públiques, TD Camp i la televisió de l'Ajuntament de Reus, a més d'una altra de privada atorgada al Canal Català.

Sobre la posada en marxa de les emissions digitals de la TD Camp, on hi participa l'Ajuntament de Cambrils a través de TV Cambrils, l'alcalde, Robert Benaiges, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital, que tot passa per un acord amb l'Ajuntament de Reus que és el propietari de l'emissor de la Mussara des del qual emet canal Reus TV, "en el moment en què poguem pactar les condicions i el cost podrem emetre des de la Mussara, des del repetidor que té l'Ajuntament de Reus. TV Cambrils ho podria fer de forma immediata si tinguessim l'acord totalment signat amb l'Ajuntament de Reus ja que les nostres instal·lacions ja estan preparades per emetre en digital. En el cas de que les altres dues televisions que conformen la TD Camp, les televisions de l'Hospitalet i de La Selva del Camp, també els interessés entrar de manera immediata al TD Camp hauríem d'organitzar el sistema de gestió de totes tres televisions abans d'emetre en digital".

10 anys de Canal Reus TV

Canal Reus TV va presentar, ahir, els actes previstos per a commemorar els 10 anys d'emissions. El primer d'aquests actes serà el concert amb Els Pets i els Whiskyn's que se celebrarà demà dissabte 20 de setembre a partir de 2/4 de 12 de la nit, al parc de Sant Jordi.
El proper dimarts 23 de setembre, a partir de les 8 del vespre, es farà un espectacle de màgia a càrrec de l'Associació de Mags i Il·lusionistes de Catalunya al Pallol i l'endemà, dimecres 24 de setembre, hi haurà una festa infantil, també al Pallol a partir de les 6 de la tarda, a càrrec de la companyia Pa Sucat.


Comenta aquest article