Informació general

Les incautacions d'haixix al litoral tarragoní es van incrementar un 200% l'any passat

Per Redacció



Imatge d'una llanxa –que presumptament portava droga– localitzada davant de la platja de la Llosa el passat hivern
El Ministeri de l'Interior va fer públiques ahir, les dades sobre les incautacions d'haixix efectuades l'any passat pels cossos de seguretat de l'Estat a les costes de la demarcació de Tarragona, que es van incrementar en un 200%. En el mateix període, les detencions relacionades amb el tràfic d'estupefaents també van créixer un 13% a la demarcació de Tarragona.

El ministre de l'Interior –Alfredo Pérez Rubalcaba– va ser l'encarregat de fer públiques aquestes dades, en resposta a la pregunta formulada pel senador de l'Entesa Catalana de Progrés –Joan Sabaté– sobre l'estat de la seguretat ciutadana a la demarcació de Tarragona. Rubalcaba va assenyalar que aquest increment de les incautacions i les detencions és fruit de la pressió policial, i que, "ara les màfies operen més al nord del seu àmbit tradicional d'actuació".
A més, segons va explicar Rubalcaba, han augmentat els mitjans materials i de coordinació amb els Mossos d'Esquadra en la lluita contra el tràfic d'estupefaents al litoral tarragoní.

També va subratllat la voluntat de seguir col·laborant amb la Conselleria d'Interior de la Generalitat, i que, tot i el desplegament dels Mossos d'Esquadra, la Policia i la Guàrdia Civil no acaben la seva feina a Tarragona.

Comenta aquest article