Informació general

El CEIP La Bòbila s'estrena amb el nou emplaçament provisional a la urbanització l'Albereda

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de les obres d'urbanització de la Bòbila, que estan aturades
Aspecte actual de les obres d'urbanització de la Bòbila, que estan aturades

Una de les novetats més importants d'aquest inici de curs, és el nou emplaçament provisional del CEIP La Bòbila, que s'ha instal·lat en un solar proper a la Vil·la romana de la Llosa, al carrer de Manuel Hidalgo a la urbanització de l'Albereda. Segons va apuntar Matas, ahir es va iniciar l'activitat escolar en aquest nou emplaçament amb total normalitat i comptant amb tots els serveis necessaris –com el servei de menjador o el servei de taxi escolar per traslladar als alumnes–. Sobre aquesta darrera qüestió, Matas va explicar que des del primer moment es va treballar juntament amb l'AMPA de l'escola per garantir la millor solució al problema del desplaçament d'alguns alumnes. De fet, juntament amb la col·laboració dels taxistes de Cambrils, es va concretar la innovadora opció del taxi escolar. Segons va explicar Matas, cada taxis portarà un total de cinc nens, que aniran acompanyats per un monitor. Aquests monitors han estat contractats per l'Ajuntament de Cambrils, per tal que els alumnes més petits puguin desplaçar-se de casa a l'escola amb la màxima seguretat.

Les obres d'urbanització a la zona de la Bòbila estan aturades

Pel que fa al futur emplaçament definitiu del CEIP La Bòbila, Salvador Matas va explicar que actualment les obres d'urbanització de la Bòbila "s'han aturat de manera imprevista". Aquest retard va fer que l'Ajuntament busqués l'actual ubicació provisional a la zona de la Llosa.
Davant l'aturada de les obres, l'Ajuntament de Cambrils està en converses amb l'empresa promotora per tal que es puguin enllestir el més aviat possible les obres d'urbanització de l'espai, on en un futur, s'hi ha de construir la nova escola. Segons Matas, si l'empresa no enllesteix aquesta adequació, serà l'Ajuntament qui es farà càrrec d'aquest condicionament, per tal de cedir el solar al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, per a la construcció del nou centre. L'objectiu de tot plegat, és que no es retardi aquesta construcció, seguint els terminis previstos, i que l'actual centre provisional estigui en marxa només dos cursos.

Comenta aquest article