Informació general

5.014 alumnes inicien el nou curs escolar a Cambrils, un 2'11% més que el curs anterior

Per Berta Ruiz

Sortida de l'escola ahir a la tarda, a l'edifici La Salle

Un total de 5.014 alumnes cambrilencs van tornar ahir a les classes després dels mesos de vacances d'estiu. Aquesta xifra representa un 2'11% més d'alumnes que el passat curs 2007-2008.

Pel que fa referència a les dades d'escolarització en els diferents nivells, l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) és la que presenta un major increment d'alumnes amb un 11,10% més que l'any passat, l'Educació Infantil amb un 9,75% més que el curs passat i l'Educació Primària que s'incrementa un 2,76% més que el curs 2007-2008. D'altra banda, baixa el nombre d'alumnes en els cicles formatius i en el Batxillerat, segons va apuntar ahir el regidor d'Educació –Salvador Matas–, juntament amb el tècnic d'Educació –Manuel Ortega– en la roda de premsa de presentació del nou curs escolar.

Segons va explicar Matas, en els darrers cursos –des del curs 2003-2004– el volum d'escolars cambrilencs està creixent de manera molt important. De fet, des de 2003-2004 hi ha hagut un increment total del 35,70% d'escolarització. Durant aquest període s'ha registrat un increment del 60% en llars d'infants; un 43% en Educació Infantil i un 100% en Educació Secundària Obligatòria (ESO). Aquest creixement suposa, segons Matas, un continu treball per tal de donar resposta a aquesta creixent demanda i "escolaritzar en condicions de la màxim qualitat a aquest volum tan gran d'alumnat".
Al llarg d'aquests anys s'han inaugurat dos centres d'educació primària, un nou institut i una llar d'infants municipal.

Millores als centres escolars cambrilencs

Pel que fa a alguns dels altres centres escolars cambrilencs, cal destacar que durant aquest estiu s'han realitzat diferents obres de millora i condicionament.

Les obres del nou CEIP Mas Clariana, segueixen a bon ritme i a finals d'aquest any ja estarà enllestida una primera fase. Pel proper mes de maig, es preveu tenir enllestit tot el centre. El CEIP Marinada també ha patit aquest estiu algunes obres de millora, com la remodelació dels lavabos; mentre que a l'Escola Municipal de Música també s'hi han fet uns treballs de millora dels lavabos i construcció de noves aules. Les obres de construcció del nou menjador de l'IES Cambrils també estan en marxa, i ja s'ha enllestit una part important de l'obra. Durant el curs se seguirà treballant per tal d'enllestir un nou espai al centre que oferirà el servei de menjador.

Pel que fa referència a la nova llar d'infants municipals, que anirà emplaçada al carrer de Colom, Salvador Matas va explicar que s'ha fet l'adjudicació i l'inici de la construcció a l'empresa Excover. Segons va apuntar Matas, aquesta segona llar d'infants comptarà amb un total de 94 places dels 0 als 2 anys i podria posar-se en funcionament el curs 2009-2010.

Nous programes educatius i activitats

D'altra banda, el tècnic d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils –Manuel Ortega– també va explicar alguns detalls sobre la posada en marxa de nous programes educatius aquest nou curs. Dins del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) ja s'ha posat en marxa recentment el projecte de convivència i mediació escolar, a través de dos seminaris.
I aquest curs també es posarà en marxa el Programa d'enriquiment de les altes capacitats intel·lectuals (PEACI). Segons va explicar Ortega, aquest programa va dirigit a aquells alumnes que tenen unes capacitats intel·lectuals per sobre de la mitjana habitual, i a conseqüència d'això també poden patir diferents problemes de comportament, problemes emocionals, etc.

Comenta aquest article