Cultura

Els Diables del barri de l'Eixample són homenatjats pel Ball de Diables de Cambrils "Els Cagarrieres"

Per Anna Fargas

El regidor de Festes, Jordi Savall, i els membres de la colla de Diables del Barri de l'Eixample, Josep M. Garriga i Maties Garriga, en el moment de rebre un obsequi de part del president del Ball de Diables Els Cagarrieres, Jacob Gil

El Ball de Diables "Els Cagarrieres" de Cambrils van realitzar el darrer acte de celebració del seu 5è aniversari divendres passat al parc del Pescador. L'acte va començar a les 20h amb l'espectacle infantil "Flames i espelmes" preparat per membres de la colla el qual va tenir bona rebuda per part del públic infantil que es va congregar al parc.

A les 21h va tenir lloc l'acte d'homenatge als Diables del barri l'Eixample, en els parlaments hi van intervenir Jordi Savall –regidor de Festes–, Jacob Gil –president del Ball de Diables "Els Cagarrieres"– i Josep Maria Garriga –antic cap de colla dels Diables de l'Eixample– el qual va repassar algunes de les anècdotes més destacades viscudes per la colla. Durant l'homenatge "Els Cagarrieres" van fer entrega a l'antiga colla de la figura d'un diable amb forma de caganer, que era el recordatori que es va repartir a les colles que van assistir a la segona Trobada de Diables del Baix Camp. Cal recordar que aquests actes s'havien de dur a terme el dia 12 de juliol, dintre de la segona Trobada de Diables del Baix Camp i que es van haver d'anular per la pluja.

Jacob Gil va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que la iniciativa de fer un homenatge a l'antiga colla de Diables de l'Eixample es deu a què "molts de nosaltres abans havíem estat diables de l'Eixample i quan vam començar "Els Cagarrieres" ells ens van deixar els estris, el vestuari i tot, i és una manera d'agrair la feina que feien abans i que ara fem nosaltres". Per finalitzar l'acte, uns 8 membres de la colla de Diables de l'Eixample, vestits amb la roba vermella de l'antiga colla, van realitzar diverses enceses conjuntes amb "Els Cagarrieres".

5 anys i amb ganes de continuar creixent

Els Ball de Diables de Cambrils " Els Cagarrieres" han realitzar durant aquest any els actes de celebració del seu 5è aniversari. Jacob Gil va valorar molt positivament aquests primers anys, "en 5 anys podem dir que estem consolidats, que ja formem part de les entitats de Cambrils, que tenim un lloc en el seguici popular en les festes, i a poc a poc anem agafant més envergadura". De cara al futur, el president de l'entitat va explicar que l'objectiu és "anar ampliant la colla,  introduïnt elements nous, canviar el vestuari si fa falta i el que convingui".

Encesa de carretilles conjunta entre els diables de l'Eixample i els Cagarrieres

Comenta aquest article