Informació general

La torre del Port llueix l'estelada per commemorar els 100 anys d'aquesta bandera

Per Lluís Rovira i Barenys

Estelada penjant de la torre del Port, ahir al matí

Cambrils no ha estat un dels 122 municipis catalans que han lluït l'estelada a l'ajuntament durant la Diada. Recordem que enguany es commemora el centenari d'aquesta bandera que simbolitza l'anhel independentista de Catalunya. És per això que es va engegar una campanya per a que els ajuntaments catalans lluïssin aquesta bandera per la Diada i que ha comptat amb la participació d'aquests 122 ajuntaments, entre els quals hi ha 10 capitals de comarca i la ciutat de Girona com a municipi més destacat. A Cambrils no s'ha pogut passar aquesta proposta per cap sessió plenària ja que el darrer ple es va celebrar el 22 de juliol i de llavors fins ara no se n'ha fet cap més, segons comentaven diferents regidors a Revista Cambrils Diari Digital.
El que sí ha lluït la Casa de la Vila és la gran senyera que cobreix una bona part de la façana i, al mateix temps, s'han retirat la resta de banderes del terrat.

Bandera a la torre del Port

De totes maneres, Cambrils ha lluït una estelada en un edifici de propietat municipal, la torre del Port. La bandera es va penjar aquest passat dimecres al vespre, després de fer-se la inauguració de l'exposició fotogràfica en aquest edifici. Els autors han estat regidors i regidores de l'ajuntament cambrilenc, tant del govern com de l'oposició.

Comenta aquest article