Informació general

Es posen en marxa les dues primeres accions del Pla Educatiu de Ciutat dins del Programa de Convivència i Mediació Escolar

Per Berta Ruiz

Moment de la presentació, ahir al matí a la sala de plens

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) es comença a posar en marxa i, entre ahir i avui, a la sala de plens del consistori cambrilenc, es presenten les seves primeres accions sota el nom de Programa Municipal de Convivència i Mediació Escolar, que es desenvoluparà al llarg del proper curs escolar.
L'acte va comptar amb la presència de la dinamitzadora de la Xarxa –Carme Negrillo– i el responsable del Projecte Educatiu de Ciutat –Gerard Nogués–.

Aquest programa contempla les dues primeres accions del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC): la Xarxa d'Estudi i Aprenentatge i un altre seminari sota el nom de Convivència de Butxaca. Segons va explicar el tècnic d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils –Manuel Ortega– a Revista Cambrils Diari Digital, "es posen en marxa aquestes dues primeres accions dins del marc teòric del Projecte Educatiu de Ciutat i seguint la línia estratègica de la "Ciutat que educa en valors". Es farà un treball i això s'aplicarà als centres i dins del seminari "Convivència de Butxaca" també es faran servir uns materials per treballar la convivència al seminari i posteriorment es traslladaran aquestes experiències als centres educatius".

"Xarxa d'Estudi i Aprenentatge" i "Convivència de Butxaca"

Ahir es va fer la presentació d'aquests dos seminaris i es va realitzar la primera sessió de "Convivència de Butxaca", i avui mateix s'iniciarà el seminari de la "Xarxa d'Estudi i Aprenentatge".

La Xarxa d'Estudi i Aprenentatge va dirigida als equips directius dels centres educatius de Cambrils, professionals del món educatiu i representants d'entitats socials i comunitàries de la ciutat. La Xarxa és un espai de treball coordinat de diferents agents educatius de la ciutat, que a través de sessions de formació i assessorament dissenyaran actuacions a desenvolupar durant l'any a les escoles i a tota la ciutat. Un seminari que persegueix l'intercanvi de recursos i la formació en estratègies i experiències de convivència i inclusió socioeducativa.

Per altra banda, el seminari de la Convivència de Butxaca contindrà dos seminaris: el seminari de "Gestió emocional", dirigit a mestres d'infantil i primària i per una altra, el seminari de "Gestió de conflictes", dirigit a professorat d'educació secundària. Ambdós seminaris es fonamenten en l'assessorament i la formació per professionals per tal de treballar i aplicar eines de mediació i convivència als centres educatius. Els dos seminaris de formació estan homologat per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE).

Les sessions dels dos seminaris s'aniran impartint al llarg del curs al Centre Les Basses.

Comenta aquest article