Cultura

La Mostra de Danses d'Armes acosta les danses d'Anglaterra i Euskadi als cambrilencs

Per Anna Fargas

Els "Ezpata-dantza de Xemein" durant la cercavila al seu pas per la plaça de l'Església

La Mostra de Danses d'Armes es va realitzar el passat diumenge a la tarda. Aquesta mostra, organitzada pel Ball de Bastons de Cambrils, va comptar amb la participació de 2 grups anglesos, els Gloucestershire Morris Men i les Stroud Morris Dancers, un grup basc, els "Ezpata-dantza de Xemein" i el Ball de Bastons de Cambrils.

La Mostra es va iniciar a les 6 de la tarda amb una cercavila pels carrers del casc antic. I seguidament es va realitzar la mostra pròpiament dita, a la plaça d'Espanya, la qual va ser seguida per un bon nombre de públic encuriosit per les danses dels grups anglesos i dels "Ezpata-dantza de Xemein", aquests tres grups junts rondaven la seixantena de persones. A més també es va comptar amb l'actuació dels bastoners de Cambrils que van destacar per aconseguir reunir quatre grups, formats per vuit persones cadascun d'ells.

Mocadors, espases i bastons

Dins de la denominació de "danses d'armes" s'hi poden englobar aquelles que fan servis estris o armes pròpiament dites que s'accionen en el transcurs del ball, en aquesta ocasió les armes utilitzades van ser els mocadors i bastons en les danses dels grups anglesos, les espases combinades amb figures humanes en el grup d'Euskadi i els bastons en el Ball de Bastons de Cambrils. Després de la Mostra els grups van realitzar un sopar de germanor al CEIP Joan Ardèvol.

Comenta aquest article