Informació general

Els treballs de remodelació del recinte de l'ermita de la Mare de Déu del Camí continuaran el proper mes d'octubre

Per Berta Ruiz

Aspecte actual del recinte de l'ermita de la Mare de Déu del Camí

Fa uns mesos es va iniciar el projecte de remodelació del recinte que envolta l'ermita del santuari de la Mare de Déu del Camí. Recordem que l'octubre de l'any passat ja es van realitzar els primers treballs de tancament del recinte, just a la part situada al carrer de Balmes, i de cara als propers mesos d'octubre i novembre es podrien iniciar novament els treballs per tal d'enllestir la resta del projecte, segons va explicar l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– a Revista Cambrils Diari Digital.

Nou tancament, instal·lació d'un ascensor i millora de la jardineria

Segons Benaiges, "el projecte global contempla tres qüestions: per un costat, el tancament total del santuari amb una tipologia de tancament que és el que es pot veure actualment al carrer de Balmes, i que consisteix en un mur baix amb una tanca molt transparent. Per un altre costat, es farà un sistema d'accés al temple per a persones amb mobilitat reduïda, i per altra banda, també es farà l'adequació de tota la jardineria i estètica de l'entorn".

L'execució del projecte està dividida en dues fases, segons va comentar Robert Benaiges. Per un costat, el tancament que correspon al lateral del carrer de Balmes ha anat a càrrec de l’empresa que està edificant a l’antic solar de la Cooperativa Agrícola, ja que les cases que estaven al costat de l'ermita i que es van tirar a terra, se'ls va compensar en aquest espai. Aquesta fase està totalment enllestida i acabada, i ara queda iniciar la segona fase del projecte que podria iniciar-se el proper mes d'octubre o novembre, segons va apuntar Benaiges.

Finalment, Robert Benaiges també va explicar que queda una altra qüestió pendent, que és tota l'esgrafiat dels laterals i de la part de darrera del santuari. Fa un temps ja es va adequar tota la reposició de l'esgrafiat de la façana, i ara queda la resta de l'edifici. Un tema, que segons va manifestar, s'haurà d'afrontar en un futur des de la Parròquia de Santa Maria i des de l'Ajuntament.

D'altra banda, de cara a aquests propers dies de festa al recinte en motiu de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, també s'han realitzat diferents treballs de neteja general, neteja de la font i adequació de la jardineria.

Comenta aquest article