Informació general

Comença el cap de setmana de la Festa Major amb tres dies plens d'activitats

Per Redacció



Ballada de gegants al pati de l'Ermita, a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de l'any passat
Els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí que omplen aquest cap de setmana comencen avui divendres i s'allarguen fins dilluns. A les vuit del vespre i a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Cambrils, es durà a terme la Recepció a les Maria del Camí nascudes a Cambrils o que hi visquin. A continuació es farà la donació de regals a la Geganta Camí.

El dissabte és el dia de la 17a Nit del Foc, començarà a les sis de la tarda amb el Correfoc Infantil a la plaça d'Espanya. A continuació hi haurà una xocolatada per a la canalla. Seguidament la Companyia de Teatre Volantins  presentarà l'espectacle de carrer itinerant "Xocolatl". El Correfoc començarà a dos quarts d'onze de la nit i el recorregut serà pels carrers del Barri Antic i hi participaran onze colles procedents de diversos llocs dels Països Catalans. A dos quarts de dotze, es durà a terme la "Mascletà de Nit" a la plaça del Setge i la jornada finalitzarà amb el Concert de La Banda Puig i Sindicato del Riff, a les dotze de la nit i al Parc del Pinaret.

Trobada Castellera de Cambrils, novetat d'última hora


Del diumenge destaca un acte que no consta al programa de festes perquè s'ha inclòs a última hora, és la Trobada Castellera de Cambrils. Començarà a dos quarts de dotze i es farà a la plaça d'Espanya. Hi participaran la colla dels Xiquets de Reus, la colle Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Barcelona. A la mateixa hora i a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí s'iniciarà la Missa després de la qual els membres del consistori municipal serviran un vermut popular com acostuma a ser habitual des de fa uns anys. Pel que fa als esports a tres quarts de dotze, al camp de futbol, es farà la presentació del CF Oleastrum.


A la tarda, a les sis, tindrà lloc la cercavila de la Mostra de Danses d'Armes pels carrers del casc antic. A continuació, a la plaça d'Espanya, es durà a terme la Mostra de Danses d'Armes en si, que comptarà amb la participació de dos grups d'Anglaterra, Gloucestershire Morris Men i Stroud Morris Dancers, i d'un grup d'Euskadi, Ezpata-dantza de Xemein, a més del Ball de Bastons de Cambrils. Per als més joves hi ha el concert de Macedònia que presentarà el seu últim disc "Bla, bla, bla,...", a les vuit del vespre i al Parc del Pinaret. Finalment, i en el marc del Festival Mangrana '08, tenim el concert d'Al Tall, a les deu de la nit i al Parc del Pescador.

Seguici Popular amb a incorporació del Ball de la Rosaura i els grups participants en la Mostra de Danses d'Armes

El dilluns tindrà lloc el seguici popular, que començarà després de la tronada de Festa Major que és a les deu del matí.
La novetat d'enguany és la participació en el seguici del Ball de la Rosaura i dels tres grups participants en la Mostra de Danses d'Armes provinents d'Anglaterra i Euskadi. Després de la Missa es farà l'ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí i a continuació hi haurà la ballada dels elements festius de Cambrils i la traca de Festa Major. El matí acabarà amb el vermut popular i la ballada de sardanes.

A la tarda, a les sis i a la plaça d'Espanya, es farà la representació del Ball de la Rosaura, a càrrec del grup de teatre Xerinola, que recupera un text que es va representar fa més de cent anys. També a partir de les sis de la tarda però al camp de futbol, es diputarà el partit entre l'EFV infantil i el FC Barcelona, i a continuació hi haurà el partit entre l'EFV aleví i el FC Barcelona. El dilluns serà l'últim dia del Festival Mangrana '08 que es clausurarà amb l'actuació de la Banda del Surdo, a les deu de la nit i al Parc del Pescador.

Comenta aquest article