Cultura

"Visió Mediterrània" arriba a la sala Àgora amb una mostra fotogràfica del sobre el litoral mediterrani

Per Berta Ruiz

Moment de la inauguració de l'exposició a la sala Àgora, ahir al vespre

La sala Àgora del consistori cambrilenc acull des d'ahir al vespre i fins al proper 11 d'octubre l'exposició fotogràfica "Visió Mediterrània. 12 fotògrafs i el Mediterrani espanyol", impulsada per l'Obra Social de la Caja Mediterráneo (CAM).

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– que va agrair l'estreta col·laboració que es manté amb l'Obra Social de la CAM, així com diferents representants de la CAM.

La mostra és un recull fotogràfic de 12 fotògrafs, els quals han captat diferents àrees de treball sobre el mar Mediterrani. Una visió sobre el passat i l'estat actual de la nostra costa i dels elements culturals sobre els quals s'alimenta la cultura mediterrània. Un dels representants de l'Obra Social de la CAM –Xavier Rodríguez– explicava ahir durant l'acte d'inauguració que el "més important d'una exposició és la qüestió sensorial. Observar una fotografia avui dia és una obra d'art i és important, però també és important  que ens faci pensar. Aquesta col·lecció de fotografies de 12 autors pren imatges de la tota la costa, des de Girona fins a Cadis, amb les característiques de cada espai però mantenint el punt de vista en comú de la vida dels pobles de les riberes del Mediterrani, del nostre Mare Nostrum. Si mirem aquestes fotografies veurem que hi ha coses que continuen, però hi ha coses que han canviat per bé o per mal, però que ens permeten veure com eren les formes de vida en un moment determinat, com continuen sent o com han canviat. Això ens serveix per fer una reflexió social sobre com han canviat les nostres formes de vida i els espais naturals, com eren i com els mantenim".

Els dotze fotògrafs que participen en aquesta mostra són: Clemente Bernad de Girona, Manolo Laguillo de Barcelona, Ricky Dávila de Tarragona, Toni Catany de les Illes Balears, Paco Martí de Castelló, Pablo San Juan de València, Cristina G. Rodero d'Alacant, Juan M. Díaz Burgos de Múrcia, Juan M. Castro Prieto d'Almeria, Óscar Molina de Granada, Koldo Chamorro de Màlaga i José Julián Ochoa de Cadis.

Comenta aquest article