Tema del mes

Festa de la Mare de Déu del Camí amb novetats

Per Josep Maria Ferrando


Dintre de la tradició, la Festa Major de la Mare de Déu del Camí ha comptat enguany amb algunes novetats. El bon temps va presidir la diada, que tot i ser dilluns va aplegar un bon nombre de cambrilencs a l’entorn del Santuari. La primera novetat havia tingut lloc el diumenge 31 d’agost amb el pregó que va fer el grup de teatre Xerinola a la sortida de missa major. Amb una dotzena de participants, van escenificar un pregó de Festa Major que va ser força aplaudit. El mateix dia de la festa va començar amb el cercavila amb la colla gegantera Tota l’Endenga, amb els gegants i els nanos, que amb el seu grup de percussió Cop de Cap va donar un nou aire a aquest cercavila. La gresca va continuar al pati de l’Ermita, donant la benvinguda a tots els assistents a la missa major.

Com ja és tradicional diversos capellans cambrilencs i de l’entorn van acompanyar mossèn Josep Raventós en la celebració de l’eucaristia. L’encarregat enguany de l’homilia va ser Mn. Josep M. Pairot, rector de l’Espluga de Francolí, que va glossar la figura de la Verge Maria. Com cada any l’Ermita es va omplir de cambrilencs per oir missa, a la qual van assistir també diversos regidors cambrilencs amb l’alcalde al davant. La missa va comptar també, com sempre, amb els cants de la Coral Verge del Camí.

A la sortida de l’ofici va tenir lloc la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí amb l’acompanyament de totes les pubilles i hereus de Cambrils. L’actual pubilla, Mònica Matas, va dir unes paraules en nom de les autoritats. A continuació van actuar la renovada Colla de Ball de Bastons de Cambrils que ha ressorgit per aquesta Festa Major i els gegants i nanos de la colla gegantera, acompanyats amb tota la seva força pel grup de percussió Cop de Cap. Després va ser la Cobla Reus que va prendre el relleu darrere el pati, amb una ballada amb els Amics de la Sardana de Cambrils. Com ja és tradicional, l’entorn de la torre de l’Ermita es va quedar petit per acollir l’estesa de taules on moltes famílies cambrilenques aprofiten per refrescar abans del dinar de Festa Major. A la tarda aquest mateix espai va acollir un espectacle d’animació amb l’espectacle Anifestari de la companyia Pa Sucat.

Comenta aquest article