Informació general

La intensa tempesta d'ahir a la nit provoca inundacions a diferents indrets de Cambrils

Per Redacció

La intensa claror d'un llamp il·lumina la tempesta sobre la riera d'Alforja, ahir a la nit

Nit de llamps i trons la que es va viure ahir a la nit per acomiadar el mes d'agost. A partir de quarts d'11 de la nit va caure un intens xàfec sobre Cambrils que va venir precedit per unes ratxes de fort vent. L'aiguat va ser intens durant poc menys de mitja hora enregistrant-se 45 litres/m2 a l'estació meteorològica de la Parellada, i 37,5 litres/m2 a la del Regueral, les estacions connectades a la xarxa Meteocambrils.

La intensitat de la pluja va provocar problemes d'inundacions a diversos llocs del municipi. Les més importants van ser a l'avinguda de la Diputació a l'alçada de Vilafortuny, al vial del Cavet en el tram comprès entre el Molí de la Torre i la rotonda del Regueral, el gual del camí de Vilafortuny al pas de la riera de Riudoms i a estones, l'avinguda d'Adelaida al pas inferior de l'N-340. Els passos inferiors a la via del tren corresponents a l'avinguda de Vilafortuny i als dos costats de la riera d'Alforja també es van inundar i al de l'avinguda d'Adelaida va quedar-hi un cotxe atrapat.

Hi va haver problemes a altres punts de la xarxa així com la sortida de porqueria, provinent del clavegueram, als llocs habituals. Segons la Policia Local, hi va haver problemes d'inundacions a l'avinguda de Manuel de Falla, entre els números 8 i 18, al carrer de les Creus i al xiringuito Neptuno, a la platja del Regueral.

72 incidències i serveis

La Policia Local va comptabilitzar 72 incidències i serveis, entre les 22,15 i les 2 de la matinada. Els més significatius van ser el rescat de dues persones atrapades en un Seat Ibiza inundat a l'avinguda de la Diputació, a l'alçada del complex Reus Mediterrani; la caiguda d'una jove que circulava en moto pel carrer Camile Pissarro i que va haver de ser traslladada en ambulància amb lesions lleus i el rescat d'un vehicle inundat a l'avinguda dels Països Catalans, sota el pont de la via del tren.
Durant la nit les màquines de neteja han estat treballant en les platges del litoral cambrilenc per a obrir canals de desguàs. Entre 2/4 d'1 i la 1,21 es va reobrir la circulació a totes les vies que havien estat tallades amb l'excepció d'un tram del pas inferior de l'avinguda dels Països Catalans on s'ha de reparar un tram d'asfalt destrossat.
La Policia Local havia preparat 6 dotacions amb un total de 14 agents i 2 més en servei de centraleta i sala de comunicació, coordinats per un caporal. També es va activar el personal del Departament d'Espais Públics i de la Brigada Municipal així com empreses de serveis.

No van caure 95 l/m2

Cal dir que a causa d'una anomalia a l'estació meteorològica de la Parellada es va donar una dada errònia de precipitació. Així doncs, aquesta estació va senyalar una precipitació de 95 litres/m2, 50 litres més dels que havien caigut. Segons explica el responsable de Meteocambrils, Joan Carles Pallejà, algú fins i tot va trucar a TV3 donant aquesta dada que l'han estat difonent fins aquest matí.




Comenta aquest article