Esports

La platja del Regueral acull una prova del Circuit Català de Golf a la Platja

Per Lluís Rovira i Barenys

Dues imatges de la competició a la platja del Regueral. A dalt, el periodista Pere Escobar, que va guanyar la prova en HCP Inferior Masculí
La platja del Regueral ha acollit, per segon any consecutiu, una de les proves del Circuit Català de Golf a la Platja. La competició es va celebrar el matí del passat dissabte 11 d’octubre. La part de la platja del Regueral compresa entre la desembocadura del barranc del Regueral i el lloc central de socors de la Creu Roja es va convertir en un camp de 18 forats. En aquesta competició hi van prendre part 80 jugadors, que, com a requeriment indispensable, havien de disposar de llicència i handicap.

El temps no va destorbar en cap moment el desenvolupament de la prova. El cel ennuvolat encara va afavorir les condicions de joc, segons van manifestar alguns jugadors participants. A diferència de l’any passat, enguany no hi ha hagut problemes importants entre banyistes i jugadors de golf. Recordem que l’any passat la prova es va celebrar en dos dies i que el segon dia, el diumenge, es va haver de reduir el terreny de joc a la meitat a causa de la pressió de nombrosos banyistes que volien fer ús de la platja. Aquest any, per evitar fets similars, la competició s’ha celebrat el mes d’octubre en lloc de fer-ho el setembre com l’any passat, i només hi ha hagut un sol dia de competició. Tot i això, algun banyista va fer arribar les seves queixes a alguns participants del torneig.

Tres proves

Aquest segon Circuit de Golf a la Platja consta de tres proves que està previst que es disputin a les platges de Cambrils, Barcelona i Vilanova i la Geltrú. En cadascuna de les proves s’estableixen uns guanyadors. A banda, qui aconsegueixi una puntuació més alta en almenys dues de les tres proves obtindrà un viatge de regal com a guanyador del Circuit.

Desmitificar el golf

El fet de portar el golf a la platja, tal i com va manifestar Àngel Llopis, un dels promotors d’aquesta competició, “és per acostar aquest esport a tot tipus de públic, per una banda, i per desmitificar l’esport del golf, per una altra”. A banda, la prova porta incorporada una part de promoció del golf amb l’organització d’activitats paral·leles, entre les quals hi havia una zona habilitada com a camp de pràctiques i una altra com a minigolf instal·lada damunt del passeig litoral.

II Circuit Català Golf Platja Telefònica Movistar
HCP Inferior Masculí
1r Pere Escobar
2n Miguel Angel Ventura Xalma
HCP Superior Masculí
1r Carlos Jaro Garcia
2n Santiago Melia Garcia

HCP femení
1r Mònica Vidal Passani
2n Gemma Garcia Gonzalez
Scratch masculí
Esteban Martí
Scratch femení
Paqui Martin Alcaide
Bola més propera forat 18
Ruben Seriol [0,153 m]

Comenta aquest article