Cultura

Albert Pla clou l'intens cap de setmana del Cambrirock 2008

Per Ignasi Martí, Anna Fargas

Albert Pla, en un moment de la seva actuació al Cambrirock, ahir a la nit

El Cambrirock 2008 va finalitzar ahir amb Albert Pla, un bon final per a un festival que es va consolidant any rere any. Ahir diumenge va ser el dia dedicat a la música en català, les portes es van obrir a les 7 de la tarda i la música es va allargar fins les 3 de la matinada. Els cambrilencs Toquem Fusta, acompanyats dels seus fidels seguidors, van ser els encarregats de donar el tret de sortida de l'última nit. Després va ser el torn de Respect Mark que van sorprendre al públic amb la seva posada en escena i el seu humor.

El grup de l’Arboç del Penedès Skatacrack va fer moure el públic a ritme ska amb les seves cançons compromeses i combatives. Amb l’actuació de Baetúria, el nombre de públic anava en augment. El grup del Vendrell, guanyadors del Sona 9 2003, van deixar un bon gust de boca amb la seva particular fusió celta. Les seves versions de grups com Madness o The Pogues van fer moure, aixecar-se i saltar a tots els assistents.

L’hora més esperada va ser el moment de l’actuació d’Albert Pla, que per segon cop actuava a Cambrils. Albert Pla va anar destriant temes corejats pel públic assistent com “Veintegenarios”, “Vida d’un gat”, “Marcelino arroyo del charco”, “La dejo o no la dejo", "El lado más bestia de la vida" o "Ho sento molt" amb la seva particular posada en escena. El saber fer del guitarra Diego Cortés va deixar bocabadat el nombrós públic que a aquella hora omplia bona part del recinte.

Pastora, Fangoria i Chimo Bayo van fer vibrar el públic fins a l'últim moment

Dissabte va ser el torn de l'electro pop, aquest va ser el dia que més públic va reunir el festival. Pastora va fer gala de les seves habituals dots d’elegància, bones vibracions i videoart. Com no podia ser d’una altra manera el tema “Dolores” va finalitzar la seva actuació. Finalment va venir el moment més esperat pel nombrós públic assistent amb la pujada a l’escenari d’Olvido Gara i Nacho Canut, Fangoria. Van encetar l’actuació amb “Plantas carnivoras” i “Electricistas” per, després, fer un repàs del seu repertori que va ser corejat per bona part dels assistents. Temes com “Ni contigo ni sin ti”, “No se que me das” o “Criticar por criticar” van fer vibrar i ballar el públic que van gaudir d’allò més amb l’enèrgica Olvido Gara. Com acostuma a ser habitual Fangoria van estar acompanyats pel duo “Leopardo no viaja” que en solitari van interpretar “El butanero”.

A continuació va ser l’hora de Chimo Bayo que a ritme dels clàssics de sempre com “Química” o “Bombas” va demostrar que tot i la seva veterania encara li queden ganes de continuar dalt dels escenaris.

La pluja va anular els concerts de Delinqüentes i Muchachito Bombo Infierno

La tempesta de divendres va fer impossible que es realitzés el concert que estava previst amb Delinqüentes, Muchachito Bombo Infierno i Dijeila. Des de l'organització s'ha explicat que es preveu poder realitzar aquest concert el 10 de setembre i possiblement en el mateix espai, ja que és la data en que totes les parts coincideixen. Tot i això encara s'està acabant de perfilar la data concreta, per a totes aquelles persones que tinguin l'entrada i no puguin assistir a la data que es fixi se li retornaran els diners. La pàgina web del Cambrirock www.cambrirock.com anirà informant sobre les decisions que es prenguin i entre avui i demà també s'informarà de la decisió final a través dels mitjans de comunicació.

Comenta aquest article