Informació general

Els veïns dels Ametllers demanen solucions a les inundacions que pateix el barri quan hi ha pluges intenses

Per Lluís Rovira i Barenys



Un moment de la visita feta ahir pels responsables municipals als Ametllers
El regidor d'Espai Públic, Joan Mas, acompanyat de quatre tècnics municipals i de representants de l'associació de veïns Els Ametllers van visitar, ahir al matí, una de les zones del barri que pateix inundacions cada vegada que hi ha un xàfec de certa intensitat. Es tracta dels carrers de Munich, Brussel·les i Grenoble en el tram, sobretot, que conflueixen al vial de Cavet.
El problema, tal i com va quedar palès un cop més en l'aiguat del passat 12 de juliol, és que a aquesta zona hi fan cap les aigües que baixen per l'avinguda de Vilafortuny ja que el tram d'aquesta avinguda fins a l'avinguda d'Arístides Mallol no disposa d'un sistema de canalització i recollida de les aigües pluvials. Així doncs, quan hi ha un aiguat de certa consideració es forma un gran xoll al vial del Cavet amb la confluència dels carrers abans esmentats. A més, en aquests casos els pocs embornals que hi ha al vial de Cavet queden taponats per les fulles dels arbres i tot plegat, el que provoca és la inundació dels garatges de les vivendes properes.

Molts d'aquests habitatges propers s'han instal·lat unes comportes de mig metre d'alçada per a utilitzar-les en cas de fortes pluges però no sempre s'hi és a temps de posar-les.

Reforma de l'avinguda de Vilafortuny

Al tram superior de l'avinguda de Vilafortuny, del vial del Cavet cap amunt,  s'hi han de fer obres de remodelació dins de les quals s'hi ha de col·locar un col·lector que comuniqui amb el gran col·lector que passa per sota del vial del Cavet. Aquestes obres, a l'igual que d'altres que s'han de fer a Vilafortuny, estan en procés de licitació i haurien de començar aquesta tardor. Mentrestant, segons ha explicat Antoni Tost, president de l'associació de veïns Els Ametllers, a Revista Cambrils Diari Digital, "hem demanat a l'Ajuntament que faci una retxa més gran a la cantonada del vial del Cavet amb el carrer de Munich i que, a més, faci més embornals per a la recollida de l'aigua de pluja. També hem demanat que tot això es connecti amb el gran col·lector que hi ha sota el vial del Cavet ja que els pluvials del nostre barri no hi estan connectats". Segons Tost, l'Ajuntament s'ha compromès a fer aquesta actuació d'urgència a començaments d'aquest proper mes de setembre.

Comenta aquest article