Informació general

La campanya "Help - Per una vida sense tabac" arriba a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Durant la jornada qui ho va desitjar va poder mesurar la concentració de monòxid de carboni en els pulmons

Aquest dissabte 16 d'agost, el Passeig Marítim de Cambrils ha estat l'escenari de la campanya "Help - Per una vida sense tabac" promoguda per la Direcció General de Salut i Protecció dels Consumidors de la Unió Europea. Entre les tres de la tarda i les nou de la nit, i en una carpa instal·lada davant del Port, s'han dut a terme diverses activitats per tal de conscienciar als ciutadans del perill del tabaquisme, tant l'actiu  com el passiu.

Monòxid de carboni als pulmons

Els ciutadans que es van dirigir a aquest punt van rebre gratuïtament van poder realitzar una cooximetria i van rebre uns consells de salut. La cooximetria és una prova que mesura la concentració de monòxid de carboni en els pulmons. El monòxid de carboni és un dels components més perillosos del fum del tabac. Redueix l'eficiència del sistema cordiovascular y eleva el risc de formació de coàguls sanguinis. La prova consistia en expulsar l'aire en un aparell que mesurava el monòxid de carboni en parts per milió (ppm). De 0 a 5 ppm el resultat és satisfactori; de 5 a 10 ppm és un resultat que es dóna en fumadors passius i més de 10 ppm ja el donen els fumadors. En aquests casos se'ls informava dels riscos que suposa continua fumant. Tota la gent que s'acostava al punt d'informació i se sotmetia a la prova rebia un obsequi.

Tour estiuenc

Cambrils ha estat una de les nou poblacions que han acollit i acolliran, aquest estiu, les parades d'aquest tour de conscienciació que es fa per segon any consecutiu per la costa catalana. El tabaquisme és un hàbit  que, segons dades de la Unió Europea, cada any mata 650.000 persones a Europa, 19.000 de les quals són fumadores passives.

Comenta aquest article