Cultura

Revista Cambrils Audiovisuals treu al carrer el seu darrer treball en DVD "Cambrils, Paisatges Urbans"

Per Redacció



Caràtula del DVD Cambrils, Paisatges Urbans, de Revista Cambrils Audiovisuals, que es reparteix entre els subscriptors de Revista Cambrils
Ahir es va començar a repartir als subscriptors de Revista Cambrils el darrer treball en format DVD que porta per títol "Cambrils, Paisatges Urbans". Aquest treball audiovisual té una durada de 51 minuts i ha estat dirigit, editat i muntat per Revista Cambrils Audiovisuals. El documental centra la seva temàtica en l'anàlisi del creixement urbanístic del municipi de Cambrils durant els darrers 50 anys

Transformació urbanística de Cambrils

El documental descriu la transformació espectacular que s'ha produït en els darrers 50 anys a Cambrils, realitzant entrevistes a tres persones que analitzen aquest creixement, l’arquitecte i redactor del POUM, Albert de Pablo, l’arquitecte municipal Jesús Coll i el doctor en Geografia, Medi Ambient i Ordenació del territori, Salvador Anton.

Un dels atractius d’aquest treball és la combinació d’imatges actuals del municipi amb imatges enregistrades els anys 60 i 70 del segle XX, just quan arrencava i s’accelerava el creixement urbanístic i demogràfic de Cambrils, impulsat principalment pel fenomen del turisme. Així s’inclouen imatges dels documentals “Cambrils, tipismo y belleza del Mediterráneo”, de la dècada de 1960 o “Hasta pronto Cambrils”, de l’any 1973. També s’inclouen pel·lícules realitzades per cineastes locals com Lluís Domingo o Joan Baptista Ferrando.

El documental ha estat dirigit i coordinat per Marcel Blàzquez, amb la col·laboració al guió de Manel Tarés. L’edició, realització i muntatge han anat a càrrec d’Anna Fargas i la música original ha estat composta per Àlex Galera. L'enregistrament de les imatges ha anat a càrrec d'Anna Fargas, Judit Pinazo, Jordi Moreno i Lluís Rovira i Barenys. La veu en off l'ha posada Alba Colom.
Aquest treball ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Cambrils, de la mà del regidor Joan Recasens quan dirigia la regidoria d’Urbanisme la passada legislatura, que es quan es va iniciar el projecte d’aquest documental.

Gratis pels subscriptors de Revista Cambrils

Els subscriptors de Revista Cambrils rebran aquest DVD de forma gratuïta. Qualsevol persona que vulgui fer-se subscriptor de Revista Cambrils se li farà entrega d'aquest DVD així com dels altres dos que ja s'han editat; el primer l'any 2004 amb el nom de "La força d'una rierada" i el segon, el 2005, amb el títol de "Revista Cambrils, 50 anys pàgina a pàgina".



Comenta aquest article